Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
04Oct2017
Kinderkamer Ideeën | Tips

Kinderkamer Ideeën | Tips

Door: MoniqueReacties: 0

Kinderkamer

Kinderen brengen best wel veel tijd door in hun slaapkamer. Een kinderkamer is allang niet meer alleen een plek waar je bed staat en je alleen naar toe gaat om te slapen. Wanneer de kinderen jonger zijn spelen ze er met hun vriendjes en vriendinnetjes, bouwen ze hutten gemaakt van dekbedovertrekken of lezen ze lekker een boek liggend op hun bed. Maar wanneer ze zijn opgegroeid tot stoere pubers, dan wordt hun slaapkamer gebruikt om huiswerk te maken, muziek te luisteren en lekker te chillen met hun vrienden.

Thema kamer kids​​​​​​​

​​​​​​​Een kinderkamer is dan ook dé ruimte in huis waar ze zich helemaal in hun element moeten voelen. Voor de peuters en kleuters is het leuk om hun kamer zo in te richten dat ze er hele verhalen in kunnen fantaseren en beleven . In mijn blog ‘Een echte dinokamer’ schreef ik al dat we de kamer van mijn kleuter hebben omgetoverd tot een echte dinokamer. Hij kan hier samen met vriendjes hele avonturen beleven en het is dan ook erg leuk om onder aan de trap te luisteren hoe ze in dit spel opgaan. Maar naast dinosaurussen kun je de kamer van je lieve spruit ook omtoveren tot een kamer met als thema hun favoriete film zoals bijvoorbeeld de Minions of Cars of helemaal transformeren naar een kamer van hun favoriete voetbalclub.
Voor de meisjes is er een ruim aanbod aan prinsessen, feeën, bloemetjes, hartjes en paarden dessins waarmee zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan en heerlijk weg kunnen dromen.

Natuurlijk zijn er nog legio mogelijkheden om de kinderkamer net dat kleine beetje extra sfeer te geven. Zo zag ik deze week een ontzettend leuke tipi tent in de folder van het Kruidvat. Toen ik de folder aan onze jongste liet zien verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht die ervoor zorgde dat deze mama direct op de fiets is gesprongen en het dorp in is gegaan om de tipi tent snel op te halen voor deze was uitverkocht. De tent staat nu in een hoek van zijn kamer met een heerlijk zacht fleece plaid en 2 fleece kussentjes erin. 's Avonds voor het slapengaan kruipen we er gezellig in en lezen we samen een paar bladzijdes uit een van zijn favoriete boeken.

 

Puber kamer

Wanneer je kind is opgegroeid tot een grote, stoere puber kan dit natuurlijk allemaal niet meer en zie je dat de prints van het beddengoed een stuk stoerder zijn geworden en vaak  ook iets rustiger is. Als mama van een puber in huis, spreek ik uit ervaring als ik schrijf dat een groot deel van de pubers zichzelf geen kind meer vindt, en zij dus ook niet meer willen kijken bij kinderdekbedovertrekken. In zo’n geval kun je voor stoere prints ook terecht bij de ruime collectie eenpersoons dekbedovertrekken.

Peuter kamer

Voor peuters met een echt peuterbed zijn er kinderovertrekken en dekbedden in de maat 120 x 150 maar zodra ze naar het grote bed gaan verhuizen zal de benodigde maat voor het dekbedovertrek 140 x 200/220 zijn.
 

Kinderdekbedovertrek

Kinderdekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in de kwaliteiten zoals katoen, katoen satijn, flanel en microvezel. De keuze van het materiaal kan de nachtrust van je kind behoorlijk beïnvloeden. Als mama van 2 jongens heb ik geleerd dat ze overdag zo actief kunnen zijn dat ze de opgebouwde warmte ’s nachts tijdens hun slaap eruit zweten. Is jouw kind ook zo actief overdag en zweet hij veel tijdens zijn slaap dan is het van groot belang dat het beddengoed in zo’n geval  van een 100% natuurlijk materiaal is zoals katoen. Katoen neemt het vocht heel goed op en ventileert dit opgenomen vocht ook weer heel goed. Hierdoor wordt je zoon of dochter 's ochtends uitgerust en droog wakker.
 

​​​​​​​Advies nodig?

Om je een beetje op weg te helpen heb ik hierboven enkele combinatie geplaatst ter inspiratie. Mocht je hulp willen bij het restylen van de kamer van je kind, aarzel dan niet en neem gerust contact met me op. Ik help je graag.

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.