Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
05Jan2024
Welke dekbedvulling past bij mij?

Welke dekbedvulling past bij mij?

Door: MoniqueReacties: 0

Een goede nachtrust begint bij het kiezen van het juiste dekbed met de juiste dekbedvulling. Hoe weet je wat het beste bij jou past? Er zijn zoveel verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. In deze blog krijg je een uitgebreide uitleg over de meest gekozen en populaire materialen die als vulling van een dekbed worden gebruikt. Je krijgt uitleg wat de belangrijkste eigenschappen zijn en wat de voor- en nadelen zijn en welk materiaal het beste bij welk type slaper past.

 

Dekbed met dons vulling

Dons is een veelgebruikte vulling voor dekbedden. Het is licht, zacht en houdt de warmte goed vast. Bovendien is dons zeer goed ademend en vochtregulerend, wat bijdraagt aan een fijne nachtrust.

Het grootste voordeel van dons is dat het zich aanpast aan de vorm van je lichaam, waardoor het donzen dekbed als het ware om je heen valt. Dit geeft een comfortabel en geborgen gevoel.

Wel moet er bij het gebruik van dons op gelet worden dat het ethisch en duurzaam verkregen is. In mijn webshop hecht ik veel waarde aan duurzaamheid en daarom let ik erop dat alle donzen dekbedden die ik aanbied op een verantwoorde manier zijn verkregen. Zo weet je zeker dat je niet alleen een heerlijk comfortabel slaapt, maar ook een ethisch verantwoord donzen dekbedvulling koopt.

+ lichtgewicht

+ goed isolerend

- minder geschikt voor mensen met allergieën 

- niet wasbaar

 

 

Wollen dekbedvulling

Wollen dekbedden zijn lekker warm en ademen goed. Het is een veel gekozen materiaal voor de herfst en winter. Wol heeft de eigenschap dat het vocht opneemt en afvoert, wat zorgt voor een droog slaapklimaat.

Een wollen dekbedvulling is vaak zwaarder dan dekbedden met een synthetische vulling, maar lichter dan dekbedden met een donzen vulling. Wol is van nature antibacterieel, wat bijdraagt aan de hygiëne.

+ goed warmte-isolerend

+ ademend

- vaak niet wasbaar in machine (alleen chemisch reinigen)

- voelt zwaar aan, dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn

 

 

Dekbedvulling van katoen

Een katoenen dekbed is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ademend en lichtgewicht dekbed. Katoen is iets minder isolerend dan andere materialen, waardoor de vulling minder geschikt is voor mensen die het snel koud hebben tijdens het slapen. Het is vooral een veel gekozen vulling voor het zomerdekbed.

Katoen staat bekend om zijn goede vochtregulatie, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die het snel warm hebben en/of snel transpireren tijdens het slapen. Bovendien is katoen een natuurlijk materiaal en daardoor hypoallergeen, wat betekent dat het ideaal is voor mensen met allergieën of gevoelige huid.

Een katoenen dekbed is vaak wasbaar en daardoor gemakkelijk te onderhouden. Een ander pluspunt is dat het katoenen dekbed zeer licht en luchtig is, waardoor het ideaal is voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen.

+ ademend en luchtig

+ hypoallergeen

+ makkelijk zelf te wassen

-  minder isolerend
 

 

Dekbed met een synthetische vulling

Synthetische dekbedvulling is een goede optie voor mensen met een allergie voor natuurlijke materialen. Het is licht, makkelijk te wassen en droogt snel. Synthetische vulling heeft als voordeel dat het een gunstige prijs-kwaliteitverhouding heeft. Synthetische dekbedden zijn bovendien makkelijk te onderhouden en kunnen meestal gewassen worden in de wasmachine. Check hiervoor wel altijd even het waslabel. Een nadeel is dat het minder ventileert dan natuurlijke materialen en minder duurzaam is.

+ betaalbaar materiaal

+ in veel gevallen wasbaar tot 60gr.

 - iets minder ventilerend

 - minder duurzaam

 

 

Slapen onder een zijdezacht dekbed

 

Zijde is een natuurlijk materiaal dat heel licht en luchtig aanvoelt. Het heeft een hoge warmte regulerend vermogen en voelt zacht aan op de huid. Zijde heeft als voordeel dat het zeer goed vochtregulerend is en geschikt voor mensen met een allergie. Zijde is namelijk van nature hypoallergeen en antibacterieel. 

+ lichtgewicht

+ luxueus en heerlijk zacht

+ hypo allergeen

 - niet zelf te reinigen

 - duurder in vergelijking met de meeste materialen

 

 

Dekbed met vulling van bamboe

Bamboe is een duurzaam materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt als vulling voor dekbedden. Het heeft een hoge vochtregulerende werking en is goed geschikt voor mensen met een allergie. Bamboe voelt vrij licht en luchtig aan en heeft als voordeel dat het makkelijk te wassen is. Een nadeel is dat het minder isolerend is dan dons en wol. Een 4 seizoenen dekbed met een bamboevulling is vaak een warmteklasse 2 in plaats van 1.

+ zeer hoge vochtregulerende werking

+ hypoallergeen en antibacterieel

+ duurzaam

- minder isolerend dan bijvoorbeeld wol of dons

 

 

Advies op maat

Ik hoop dat deze blog een compleet en helder overzicht geeft van de verschillende materialen dekbedvulling. Het is belangrijk om een dekbed te kiezen dat helemaal bij jouw slaapwensen past, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust.

Mocht je nog vragen hebben of wil je advies op maat, neem dan gerust contact met mij op.

Ik help je graag verder!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.