Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
23Feb2023
5 vragen over een dekbedovertrek

5 vragen over een dekbedovertrek

Door: NederlandReacties: 0

Wat is de beste kwaliteit dekbedovertrek?

Vaak krijg ik van mijn klanten de vraag wat nou de beste kwaliteit dekbedovertrek is. Hiervoor zal je eerst moeten gaan kijken van welk materiaal de eigenschappen jou het meeste aanspreken. Iedere katoensoort, zijde of linnen hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Jij kan het beste voor jezelf bepalen welke eigenschappen voor jou het fijnste zijn om onder te slapen. Uiteraard voorzie ik je hierin graag van advies, om het materiaal te kiezen welke het beste bij jou past. Daarna kunnen we dan gaan kijken wat het beste kwaliteit dekbedovertrek is, in de materiaalsoort van jouw keuze. 

Maar waar vaak niet aan wordt gedacht is dat je vooral moet kijken naar de prijs/kwaliteitsverhouding. Niet iedereen heeft hetzelfde budget voor een nieuw dekbedovertrek. En door op zoek te gaan naar een goed prijs/kwaliteit verhouding binnen jouw budget, vinden we de beste kwaliteit dekbedovertrek welke ook past binnen jouw budget.

Wil je echt de beste kwaliteit dekbedovertrek, dan kies je voor een dekbedovertrek gemaakt van de beste en mooiste materialen, en dan is de prijs daar natuurlijk ook naar. Maar dat wil niet zeggen dat er geen kwalitatief goede dekbedovertrekken zijn voor een andere prijs.

Materialen dekbedovertrek

Ik zal hieronder kort de eigenschappen beschrijven van de 3 materialen die de beste kwaliteit voor een dekbedovertrek leveren:

Egyptisch katoen: Egyptisch katoen wordt gezien als de beste katoensoort ter wereld. Dat komt omdat deze katoensoort zich onderscheid door het gebruik van lange vezels en beschikt over een grote zuiverheid. Egyptisch Katoen voelt heel zacht aan op de huid, is zeer slijtvast, heerlijk koel en heeft een zeer goede vocht regulatie.

Perkal katoen: Perkal katoen wordt, in tegenstelling tot Egyptisch katoen, gemaakt van korte katoenen vezels. Er wordt echter wel gebruik gemaakt van een hoog aantal fijne draden, die in een andere structuur worden geweven. Hierdoor krijg je een zachte, gladde, crispy stof die koel aanvoelt. Perkal katoen is dan ook een zeer geliefd materiaal voor een dekbedhoes in de warme zomermaanden. Een dekbedovertrek of hoeslaken mag pas Perkal katoen worden genoemd wanneer de Threadcount hoger is dan 200. Hoe hoger de thread count, des te mooier, zachter en soepeler de stof.

Katoen satijn: Katoen satijn is een 100% katoenen doek welke op een speciale manier wordt geweven. Door de manier van weven valt een dekbedovertrek katoen satijn heel erg soepel, voelt deze zeer zacht aan, en heeft een subtiele glans voor een luxe look and feel. Bovendien blijven de kleuren op katoen satijn langer mooi. Een dekbedovertrek katoen satijn is van 100% natuurlijk katoen en heeft daardoor dan ook de fijne eigenschappen van katoen: het heeft een zeer hoog vochtregulerend en ademend vermogen. Katoen satijn heeft ook nog als  mooi bijkomend voordeel, dat het minder snel kreukt dan een 'gewone' katoen.

Waarom Egyptisch katoen?

Hierboven zijn al even kort de eigenschappen beschreven van Egyptisch katoen. Maar Egyptisch katoen is zo'n mooi product dat het het zeker verdiend om iets uitgebreider te worden beschreven. Egyptisch katoen heeft namelijk een hoop voordelen. Het wordt niet voor niets de beste katoensoort genoemd.

Egyptisch katoen wordt met de hand geplukt. Hierdoor worden de vezels minder belast en blijft de vezel recht en intact. Ook is de vezel sterker omdat deze niet machinaal is geplukt. Van de lange vezels kunnen vervolgens zeer fijne en sterke garens worden geweven. Hierdoor voelt een dekbedovertrek Egyptisch katoen heerlijk zacht aan.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van fijne sterke garens, is een dekbedovertrek Egyptisch katoen ook zeer duurzaam. Door het sterke materiaal zal een dekbedovertrek gemaakt van Egyptisch katoen langer meegaan, omdat het minder snel slijt dan bijvoorbeeld een 'gewoon' katoenen dekbedovertrek.  

Egyptisch katoen

Ook in de keuze tussen Egyptisch katoenen dekbedovertrekken is er natuurlijk sprake van een prijs/kwaliteit verhouding. De kwaliteit van het Egyptisch katoen hangt af van de hoeveelheid draden die worden gebruikt per vierkante inch. Dit noemen ze, zoals je hierboven al eerder hebt kunnen lezen de threadcount. Hoe hoger de threadcount is, hoe luxer, dichter en zachter het dekbedovertrek van Egyptisch katoen aanvoelt. Maar ook de kwaliteit van het garen is zeer belangrijk bij de zachtheid van het product, dus het aantal draden alleen is niet heilig, de kwaliteit van de gebruikte draden is ook van groot belang.

In mijn webshop kun je verschillende kwaliteiten Egyptisch katoen terugvinden, allemaal met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wil je de ultieme ervaring van Egyptisch katoen, let dan op het aantal gebruikte draden ( threadcount) van het dekbedovertrek.

Wanneer je kiest voor een kwalitatief hoogwaardig dekbedovertrek Egyptisch katoen, dan weet je zeker dat je een aankoop doet waar je geruime tijd plezier van zult hebben. En je iedere avond weer met heel veel plezier onder je heerlijk zachte dekbedovertrek wilt kruipen.

Wat is het verschil tussen Perkal en Katoen?

Katoen is een 100% natuurlijk materiaal welke afkomstig is van de katoenplant. Wanneer katoen wordt verwerkt tot beddengoed heeft het veel voordelen die bijdragen aan een goede nachtrust. Zo heeft katoen een zeer goed vochtregulerend vermogen en ademt het daarnaast ook nog eens zeer goed. Een dekbedovertrek van katoen valt echter wel iets minder soepel om je heen dan bijvoorbeeld een perkal katoen, of katoen satijn.

Wat veel klanten een nadeel vinden van katoen, is dat het sneller kreukt dan bijvoorbeeld een katoensatijn. Ook blijft de kleur van katoenen beddengoed minder kleurvast en vervaagd deze vaak sneller.

Wanneer je graag een super glad opgemaakt bed hebt, dan is strijken van een gewone katoen wel vaak nodig. Bij een 1-persoons dekbedovertrek is dit nog makkelijk te doen, maar wanneer je samen onder een tweepersoons dekbed ligt, en je hebt bijvoorbeeld een Lits Jumeaux dekbedovertrek, dan kan het strijken hiervan een behoorlijke klus zijn. Om het aantal kreukels zoveel mogelijk te beperken, is het van belang het dekbedovertrek direct aan het einde van het wasprogramma uit de wasmachine te halen. Dit geldt ook wanneer je het dekbedovertrek vervolgens in de droger droogt. Wanneer het dekbedovertrek na het einde van het programma nog lang opgerold in de droger blijft liggen, dan gaat de stof weer extra kreuken. 

Wasgoed drogen aan de lijn

Wanneer je de mogelijkheid hebt om het buiten aan de lijn droog te laten waaien, zorg je er ook nog eens voor dat een groot deel van de kreukels er tijdens het drogen uit wapperen. En je draagt een steentje bij aan duurzaamheid, door de droger uit te laten staan.

Perkal katoen wordt ook gemaakt van 100% katoen en heeft daardoor ook dezelfde goede eigenschappen van katoen: een hoog vocht absorberend en ademend vermogen. Het verschil met een ‘normale’ katoen is het gebruik van het aantal draden per inch (de thread count). Katoen perkal heeft een hogere thread count en er worden fijnere garen gebruikt. Hierdoor voelt een dekbedovertrek van percal katoen heerlijk zacht aan, valt het zeer soepel om je heen en voelt koel aan. Deze laatste eigenschap maakt het meteen ook een ideale keuze voor de warme zomernachten. Perkal katoen blijft door de weefdichtheid langer mooi en zal een stuk minder snel gaan pillen. 

Wat voor dekbedovertrek gebruiken ze in een hotel?

Ook hier geldt natuurlijk een prijs/kwaliteit verhouding. Wanneer je in een mooi middenklas hotel slaapt, dan zullen hier vaak de meer standaard dekbedovertrekken in een hotelstreep terug te vinden zijn. Het materiaal voor deze dekbedden is anders dan voor consumenten textiel. Hotels maken gebruik van wasserettes waar gewassen wordt op hoge temperaturen. Voor deze manier van reinigen is de collectie die je in mijn webshop terugvindt eigenlijk niet geschikt. 

Maar de kenmerkende hotelstreep die je vaak terugvindt in de hotels, is wel terug te vinden in mijn webshop. De hotel streep dekbedovertrekken zijn gemaakt van katoensatijn, waarbij de verticale streep er in geweven wordt. Zo heeft Beddinghouse een prachtige hotelstreep in meerdere kleuren. De Beddinghouse Shine is van 100% katoensatijn, en door zijn extra lange instopstrook ( totale lengte van het dekbedovertrek is 260cm ), ook nog eens heel erg geschikt voor hoge matrassen. Maar ook Heckettlane heeft een supermooie hotelstreep in meerdere kleuren. Het Banda dekbedovertrek is ook van 100% katoen satijn en heeft een totale lengte van 250cm.

In de luxere, vaak kleinschaligere hotels slaap je vaak onder een dekbedovertrek van Egyptisch katoen. Daarmee geven ze hun klanten de ultieme slaapervaring. Combineer dit met een heerlijk licht en luchtig ganzendons dekbed, en de klant zal zich altijd herinneren hoe heerlijk hij in dat hotel geslapen heeft. 

Luxury Linen

Wat is het meest luxe beddengoed?

Hou je van luxe? Dan is de slaapkamer de ultieme plek om aandacht aan te besteden aan luxe beddengoed. Je brengt immers vele uren door in je slaapkamer. Omdat ik werk met hoogwaardige merken, en prachtige materialen, heb ik enige tijd geleden mijn Luxury Collection samengesteld. Binnen deze collectie vind je prachtig luxe beddengoed zoals de prachtigste katoen satijnen dekbedovertrekken van de luxere merken, zijden dekbedden, het mooiste en meest luxe biologische beddengoed, en dekbedden met prachtige vulmaterialen zoals kasjmier, ganzendons, duurzaam wol en kameelhaar.

Daarnaast kun je het plaatje helemaal compleet maken met hoogwaardige hoofdkussens, luxe spreien en sierkussens, hoeslakens van satijn en zijde. Op dien manier maak je van je slaapkamer een echte luxe droomkamer.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.