Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
08Mei2023
Rustige slaapkamer met naturel look!

Rustige slaapkamer met naturel look!

De slaapkamer dient als verlengstuk van je interieur en moet voelen als een warme deken en een fijne plek in huis. Je bent immers de meeste uren van de dag in de slaapkamer te vinden. En na een drukke of chaotische werkdag is het heerlijk om je in alle rust terug te kunnen trekken in je slaapkamer. Wil je de slaapkamer aanpakken om meer rust te realiseren, maar zonder dat het een saai geheel wordt? Ik help je graag met deze inspirerende tips. Een rustige slaapkamer met naturel look creëren doe je zo!

Rustig en warm kleurgebruik

Als je rust wilt creëren in je slaapkamer is het handig om met rustig kleurgebruik te werken. Geen felle en donkere kleuren, maar:

  • naturel tinten
  • poedertinten
  • pastelkleuren
  • aardetinten

doen het goed in een rustige slaapkamer. Wit is safe, maar kies in plaats van wit juist voor een warme tint, zoals gebroken wit, beige, lichtbruin of lichtgrijs. Deze kleuren dekbedovertrekken geven de slaapkamer warmte en sfeer zonder dat het verder aangekleed is. Kies in de basis voor rustig en warm kleurgebruik, zonder dat het saai wordt.

>>> Laat je inspireren: 5 Kleurencombinaties voor de slaapkamer

Zachte stoffen

Naast zachte kleuren, zijn zachte stoffen ook een must om de slaapkamer een rustige en natural look and feel te geven. Zacht betekent comfortabel en dit wil je! Zeker in je bed, want hoe lekker is het om ’s avonds in je bed te ploffen met heerlijk zacht beddengoed over je heen? Dat staat niet alleen prachtig, het voorziet je niet alleen maar van het nodige comfort, maar een goede nachtrust wordt hierdoor ook gestimuleerd. Need we say more?

>>> Energie besparen in de slaapkamer? 5 Tips voor meer warmte in de slaapkamer 

Keep it simple!

Heel belangrijk voor een slaapkamer die rust moet uitstralen. Minder is echt meer! Dus verwijder alle overtollige items in de slaapkamer die weinig toevoegen aan een naturel look. Te veel tierelantijntjes zorgen alleen maar voor meer onrust en chaos. Een rustige slaapkamer heeft juist niet veel nodig. Een goed bed, heerlijke dekbed, een fijne sfeer, mooie meubels en … oké een paar toffe en vooral unieke accessoires. That’s it!

Natuurlijke en duurzame materialen

Om het fijne en comfortabele sfeertje door te trekken, maken we het geheel in de slaapkamer af met natuurlijke en duurzame materialen. Hierbij kun je denken aan accessoires en aankleding. Maak bijvoorbeeld gebruik van natuurlijke en duurzame materialen, zoals:

  • Rieten, bamboe of houten accessoires
  • Houten shutters
  • Linnen overgordijnen
  • Sisal vloerkleed
  • Canvas wanddecoratie
  • Naturel look sprei
  • Rustige en dimbare verlichting

Extra tip: Ben je van plan om de wanden aan te pakken, dan is het heel tof om een betonlook wand te creëren. Het is duurzaam, geeft een natuurlijke en rustige uitstraling én het is een fijne basis om op verder te borduren. Ook een op maat gemaakte of zelfgemaakte houten hoofdbord en voeteneind is gaaf om de naturel look door te trekken in de slaapkamer. Geniet met deze tips van een rustige en naturel look slaapkamer.

 

>>> Lees meer inspirerende blogs

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.