Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
26Mar2023
5 Tips om goed te slapen

5 Tips om goed te slapen

Door: MoniqueReacties: 0

Kun je vaak moeilijk in slaap komen of kun je niet goed doorslapen? Dat is vervelend, want voldoende slaap hebben we allemaal nodig om uitgerust en energiek wakker te worden én om optimaal te kunnen functioneren. Maar wat kun je doen voor een goede nachtrust? We geven jIk geef je een aantal praktische tips om goed te slapen. Lees en laat je inspireren!

Comfortabele slaapkamer

Het is de basis voor een goed slapen. Een comfortabele slaapkamer waarin je je op je gemak voelt, waar rust heerst en waar een fantastisch bed op je staat te wachten, en waar je direct onder je dekbed wilt duiken. Het is niet alleen het bed en matras dat zo belangrijk is voor een goede nachtrust, ook de sfeer in de slaapkamer is van uiterst belang.

blauw dekbedovertrek

Tips om goed te slapen

Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende punten in je slaapkamer om tot een comfortabele slaapkamer en goede nachtrust te komen:

  • Gebruik rustige en zachte kleuren in de slaapkamer. Wist je dat bewezen is dat lichtgroen en lichtblauw zorgen voor meer innerlijke rust?
  • Nog een beetje extra comfort? Zet een luie stoel in de slaapkamer met een lekker zacht kussentje. Hier kun je altijd even in gaan zitten (lezen) als je niet in slaap kunt komen of doorslaapt.
  • Zachte of dimbare verlichting is een must in de slaapkamer om beter in slaap te komen. Er zijn zelfs speciale lampen verkrijgbaar die verspringen van kleuren om rustiger te worden en beter in slaap te komen.
  • Zorg voor verduisterende gordijnen, zodat het ’s avonds en ’s ochtends lekker donker is.

Meer belangrijke tips om zelf toe te passen

Naast tips voor de slaapkamer kun je zelf ook tips toepassen goed te slapen. 

  • Drink geen alcohol of koffie voor het slapengaan. En let zelfs op het drinken van thee. Thee bevat namelijk, net als koffie, cafeïne en dit kan je uit je slaap houden. Drink liever cafeïnevrije thee of een kopje kamillethee.
  • Voldoende beweging is een must om goed te slapen! Door overdag of in de avond een wandeling te maken, kun je ’s avonds beter slapen en doorslapen.
  • Heb je wel eens naar een podcast geluisterd over tips voor een goede nachtrust? Dit kan je helpen voordat je gaat slapen.
  • Ben je gek op lezen? Lees dan een aantal hoofdstukken uit een boek voordat het licht uitgaat. Zo maak je je ogen moe en dut je vaak al lekker in.
  • Ventilatie is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Zet het raam op een kier, zodat frisse lucht de kamer in kan komen. Dit zorgt voor extra zuurstof in de ruimte en dat kan bijdragen aan goed slapen.

Zacht en comfy beddengoed voor een goede nachtrust

Last but not least: zacht en comfy beddengoed! Want dit draagt zeker bij aan een goede nachtrust. Wil je een dekbed en dekbedovertrek dat lekker comfortabel aanvoelt? Dan is een katoenen dekbed en katoenen dekbedovertrek een aanrader. Deze voelt niet zwaar aan, zorgt voor optimale ventilatie en werkt goed absorberend bij transpiratievocht. Het is perfect het hele jaar door te gebruiken, want in de zomer zorgt het voor luchtigheid en in de winter bieden katoenen dekbedden/dekbedovertrekken warmte en geborgenheid. Heb je het snel warm, dan kun je ook kiezen voor luchtig linnen dekbedovertrek over je dekbed. Voor de echte koukleumen onder ons zorgt een flanellen dekbedovertrek voor een warme en comfy nachtrust.

Vergeet ook vooral ook niet een comfortabel hoofdkussen! Zorg dat het hoofdkussen perfect is afgestemd op jouw wensen, zodat je kunt genieten van een goede slaap. Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips, slaap lekker!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.