Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
08Jun2022
5x kleurencombinaties in de slaapkamer

5x kleurencombinaties in de slaapkamer

Door: MoniqueReacties: 0

Je slaapkamer is één van de belangrijkste plekken in huis. Daarom is het fijn om deze ruimte mooi aan te kleden en gebruik te maken van materialen en kleuren die je tot rust brengen. Niets is fijner dan na een lange dag in bed te ploffen onder een fijn dekbedovertrek en volledig te ontspannen. Maar welke kleuren passen bij jou en welke kleurencombinaties werken het beste? Ik vertel je hier graag meer over.

Kleuren in je slaapkamer: hoe pas je deze het beste toe?

Het stylen van je slaapkamer begint vrijwel altijd bij het kiezen van de kleur op de muren. Kies je voor een kalme kleur, zoals blauw, of ga je voor een natuurlijke combinatie van groene en bruine tinten? Geel straalt positiviteit uit en wit valt overal mee te combineren: zo zijn er talloze mogelijkheden om een mooie basis te creëren voor jouw slaapkamer. 

Dekbedovertrek en kleuren combineren in de slaapkamer

Naast het kiezen van een hoofdkleur voor de slaapkamer kun je ook veel doen met een gekleurd dekbedovertrek, een speciaal bedframe of andere accenten. Hieronder heb ik een aantal trends en combinaties voor je opgesomd. Welk kleurenpalet past het beste bij jouw slaapkamer dromen?

Light simplicity

Beige tinten brengen rust en zijn, net als wit, makkelijk te combineren. Door te spelen met verschillende materialen kun je met deze twee simpele kleurnuances een stijlvolle slaapkamer creëren. Kies voor houten pootjes, een rotan vloerkleed en een dekbedovertrek van linnen of katoen en maak het geheel af met rieten opbergmandjes en een licht gordijn. 

Fris groen

Ik zie steeds vaker groen terugkomen in de slaapkamer. Soms komt groen terug op de muur, dan weer in een gaaf groen gekleurd beddengoed. Groen is een opvallende kleur die de slaapkamer tegelijkertijd levendig én rustig maakt. Met de verschillende groentinten die er in licht, donker, fel of pastel zijn, is er altijd een kleur groen die bij je past. Je combineert groen moeiteloos met lichte of donkere kleuren als grijs, wit, beige of bruin. Bekijk ook de groene dekbedovertrekken in mijn webshop!

Donker, donkerder, donkerst

Naast dat het voor je nachtrust prettig is om in een zo donker mogelijke slaapkamer te slapen, is donker ook één van de slaapkamertrends van dit jaar. Van donkergroen tot donkergrijs en van donkerblauw tot zwart. Ik hoor je denken “Moet dan écht alles donker zijn?”. Combineer een donkere dekbedovertrek met warme tinten als goud, brons, bruin en houten materialen om warmte en gezelligheid te creëren. 

Statement kleuren

Houd je van rustige kleuren met levendige accenten? Kies dan voor een statement tint voor je dekbedovertrek, muur of slaapkameraccessoires. Zo zijn beige en bruin bijvoorbeeld heel goed te combineren met een fel gekleurd dekbedovertrek. Daarnaast kun je ook variëren in materialen, zoals met een dekbedovertrek van fluweel voor een luxe uitstraling.

Perfect pastel

Pastelkleuren in de slaapkamer zijn altijd populair. Deze frisse tinten brengen rust met zich mee en zijn goed met elkaar te combineren. Denk hierbij aan kleuren als lila, geel, koraal en lichtblauw. Maar vergeet ook zeker niet de zachtroze kleuren en pistache groene tint. Deze laatste wordt steeds populairder. Kies jij voor een effen dekbedovertrek, een subtiele print, een bloemenmotief of voor kleurverloop?

Weet je nog niet zo goed welke kleurencombinatie bij jou past? Stel je vragen gerust aan mij, ik denk graag met je mee!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.