Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
07Aug2023
Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Het bed verschonen is nou niet het leukste huishoudelijke klusje dat je kunt bedenken. Maar we vinden het allemaal wel lekker om onder een fris en schoongewassen dekbed te kruipen, zodat we kunnen genieten van een goede nachtrust. Maar hoe vaak moet je je bed verschonen? Wat is gebruikelijk? We leggen je uit hoe vaak je je bed moet verschonen, maar ook wat er gebeurt als je dit niet doet. Lees alle tips en laat je inspireren! 

Waarom regelmatig je bed verschonen?

Een derde van ons leven brengen we door in ons bed. Bizar hè! Maar dan snap je ook gelijk waarom het zo belangrijk is om regelmatig je bed te verschonen. Want een schoon bed en een comfortabele slaapkamer zorgen voor een goede nachtrust. En van een goede nachtrust worden we allemaal blij. Maar waarom is het verstandig om je bed regelmatig te verschonen?

Dat kunnen we heel goed verklaren, want je lichaam produceert tijdens de nachtrust transpiratievocht, maar ook bacteriën, huidsmeer, kwijl, je verliest haren en je verliest dode huidcellen. Dit komt allemaal terecht in het beddengoed en het warme bed zorgt ervoor dat het lekker gaat broeien en bacteriën de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Het is dus raadzaam om wekelijks tot tweewekelijks je beddengoed te wassen op 60 graden. Waarom zo warm? Omdat de hoge temperatuur bacteriedodend werkt. En dit zorgt ervoor dat je weer lekker onder een schoon en fris dekbed kunt kruipen.

Tips bij het wassen en verschonen van je bed

Niets is lekkerder dan in een frisgewassen bed te stappen. Bij het verschonen is het bed afhalen meestal zo gepiept, maar om het bed er weer lekker strak bij te hebben liggen, dat kost wat tijd en energie. We hebben een aantal tips voor je bij het wassen en verschonen van je bed.

  • Was beddengoed eens per week of per twee weken. Bacteriën krijgen daardoor weinig kans om zich te vermenigvuldigen.
  • Was beddengoed op 60 graden, zodat bacteriën worden gedood.
  • Was beddengoed apart, zodat het goed schoon wordt en je minder kreukels krijgt.
  • Gebruik een moltonhoes over je matras om je matras te beschermen van bacteriën, transpiratie en huidsmeer. Zo gaat je matras een stuk langer en frisser mee.
  • Kies voor een hoeslaken met elastiek dat ruimer is dan het matras, zodat je voldoende ruimte hebt om het hele matras te bedekken en het strak te krijgen.
  • Keer het dekbedovertrek binnenstebuiten en pak de bovenste punten van het dekbedovertrek en het dekbed bij elkaar en laat de hoes over het dekbed vallen. Een beestje schudden en klaar!
  • In de zomer kun je er voor kiezen om je bed wekelijks te wassen, omdat je dan meestal meer transpireert dan in de winter.
  • En ook als je ziek bent is het raadzaam om je bed wat vaker te wassen in de wasmachine.
  • Heb je last van bepaalde allergieën? Dan kun je kiezen voor een anti-huisstofmijt dekbed of een anti-allergeen dekbed. Deze dekbedden hebben een tijk waar de huisstofmijt niet doorheen kan dringen.

Wat gebeurt er als je je bed niet verschoond?

Je kunt je voorstellen wanneer je je bed niet verschoond, het een bron van bacteriën kan worden. Bacteriën vermenigvuldigen zicht razendsnel en kunnen zelfs voor vieze beestjes zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want deze bacteriën en beestjes kunnen zorgen voor vervelende huidirritaties. En daar wordt niemand blij van! 

Wil jij ook lekker slapen?

Een fijne nachtrust is voor iedereen een must. En daar komt nou eenmaal ook een stukje hygiëne bij kijken. Stap voordat je naar bed gaat onder de douche, zodat je met een schone huid en fris haar je bed inkruipt. Maak je bed niet direct op nadat je uit je bed stapt, maar klap het beddengoed en je kussen een poosje naar het voeteneind. Zo kan het vocht uit het matras eerst goed verdampen en voorkom je dat het vochtig blijft en bacteriën kunnen groeien. Hang dekbedden en kussens af en toe buiten om te luchten. Doe dit bijvoorbeeld wanneer je je bed gaat verschonen. Kies voor comfortabel beddengoed dat lekker zacht aanvoelt en dat je gemakkelijk kunt wassen op hoge temperatuur. Maak je bed af met de prachtige spreien om de styling in de slaapkamer compleet te maken.

Sleep well!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.