Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
08Dec2017
Maak je eigen hoofdbord

Maak je eigen hoofdbord

Door: MarjoleinReacties: 0

Wist je al dat je hoofdbord de smaakmaker van je slaapkamer is? Alle reden dus om daar even wat extra tijd en aandacht aan te besteden. In mijn eigen slaapkamer heb ik zelf onlangs een prachtig ruw houten hoofdbord toegevoegd en geloof me: je herkent je slaapkamer niet meer terug. Misschien heb je een deel van je budget al besteed aan Sint en Kerst... Maar niet getreurd: een state-of-the art hoofdbord maak je ook met een klein budget in een handomdraai zelf. En natuurlijk heb je daar ook een flinke portie creativiteit bij nodig. Dus laat je inspiratie stromen en geniet even van deze originele ideeën. En niet alleen dat, ik vertel je ook graag hoe je zelf zo’n artistiek statement hoofdbord maakt. Een leuk project om in de kerstvakantie mee aan de slag te gaan!

 

Simpel met groots effect

Zoek in de plaatselijke recycle naar een paar fraaie oude houten paneeldeuren. Schuur ze ruw op, voorzie ze met een speciale techniek van een ‘old look’ en plaats ze naast elkaar aan de bovenzijde van je bed. Met een oude kroonluchter erbij en het juiste beddengoed in kraakhelder wit katoen tover je zo op simpele wijze een wat eentonige ruimte om tot droomslaapkamer. En denk daarbij niet alleen aan deuren maar ook aan oude raamkozijnen, ornamenten, pallets, planken en drijfhout.

 

Let there be light!

Sommige ideeën zijn zo simpel dat je er zelf nooit opkomt. En een hoofdbord is daarbij ook allang niet meer ‘alleen maar’ een bord boven het bed. We zien allerlei nieuwe vormen ontstaan: van loshangende behangstroken, tot een kleurvlak op de muur, muurschilderingen en spiegels over de gehele wand. Hier zien we een voorbeeld van zo’n nieuwe vorm die prachtig is vanwege zijn eenvoud. Een paar simpele houten knoppen op de muur bevestigd en een paar gloeilampen met draad er los overheen gedrapeerd. En let ook op dat super originele nachtkastje ernaast! Het prachtige simpele witte beddengoed onderstreept deze eenvoud en maakt het af.

Haal de natuur in huis

Ook de nature trend maakt zijn entree in onze slaapkamer. Hout is daarbij natuurlijk zeer geschikt als materiaal om wat extra warmte en natuurlijkheid aan de sfeer toe te voegen. Hier zien we een voorbeeld van wat wilgentakken die los geklemd zijn tussen de vloer en het plafond. Maar je kunt ook denken aan een fraaie losse grote tak boven het bed of een paar losse takken boven elkaar aan visdraad tegen een antracietgrijze achterwand. Neutrale tinten in je beddengoed combineren daarbij mooi met de lichte houttinten.

All white

Spuit een oud kamerscherm wit en creëer zo die magische all white brocante sfeer in je slaapkamer. Ook hier zien we weer hoe de juiste combinatie met het witte beddengoed met open structuur zorgt voor de perfecte droommix. Hier willen we nooit meer weg! 

Creatief met behang

Behang is er tegenwoordig in alle soorten en prints en je kunt zelfs je eigen behang ontwerpen en laten printen. Hier zien we wat een prachtig effect je daarmee kunt neerzetten. Gewoon een paar stroken transparant behang naast elkaar, onzichtbaar bevestigd aan het plafond in een strip. Ook zeer geschikt als roomdivider in je slaapkamer. De combinatie met room- en wittinten in diverse kleurschakeringen zorgt voor een zeer harmonieus en gebalanceerd beeld in deze slaapkamer.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan verder op pinterest voor meer creatieve voorbeelden.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.