Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
05Oct2020
Wastips

Wastips

Door: MoniqueReacties: 0

Als je een nieuw dekbedovertrek of hoeslaken gekocht hebt, dan wil je natuurlijk ook dat je nieuwe aankoop zo lang mogelijk op zijn mooist blijft. Je hebt hier zelf een groot aandeel in, het is namelijk van  grote invloed op welke manier waarop je je beddengoed wast. Ik zal jullie hieronder enkele tips geven zodat je lang kunt genieten van je nieuwe aankoop.

Wastips voor dekbedovertrek en hoeslaken

* Wanneer je je nieuwe beddengoed voor de eerste keer wilt gebruiken, is het aan te raden deze eerst een keer te wassen. Wanneer je je beddengoed eerst wast, kan deze beter het vocht opnemen.

* Draai het dekbedovertrek en de kussenslopen binnenstebuiten voor je deze gaat wassen. Wanneer je het binnenstebuiten draait blijft de kleur van je bedtextiel beter behouden, en voorkom je dat de kleuren vaal gaan worden

* Laad je wasmachine niet te vol. Doe niet meer dan één Lits Jumeaux of tweepersoons dekbedovertrek en niet meer dan twee  eenpersoons dekbedovertrekken tegelijk in de machine. Was ook je hoeslaken apart, anders is de kans groot dat deze in het dekbedovertrek rolt in de wasmachine.

* Probeer de natte was niet te lang in de wasmachine te laten zitten; dit voorkomt dat je beddengoed teveel gaat kreuken. Wanneer je de mogelijkheid hebt, kun je je bedtextiel het beste buiten laten drogen aan de waslijn. Uiteraard dient het weer hiervoor ook een beetje mee te werken ;-) Doe je je beddengoed in de droger, gebruik dan een zo laag mogelijke temperatuur en gebruik de antikreuk instelling wanneer deze op je droger zit.

* Was donker bedtextiel bij voorkeur op 40gr en kies een kreukherstellend of fijn wasprogramma. Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel speciaal voor donkere of gekleurde was.

* Was wit en lichtgekleurd beddengoed op min 40gr tot maximaal 60gr en kies een kreukherstellend of fijn wasprogramma. Gebruik bij voorkeur vloeibaar wasmiddel.

* Kleurrijke dekbedovertrekken dienen vaak op 60gr graden gewassen te worden. Aan deze dekbedovertrekken is een soort wax toegevoegd die ervoor zorgt dat de kleuren gefixeerd worden. Wanneer deze overtrekken op een lagere temperatuur worden gewassen, kan het voor komen dat de kleuren gaan doorlopen. Kijk hiervoor even goed naar het waslabel

* Microvezel dekbedovertrekken dien je de eerste keer binnenstebuiten en koud te wassen.

* Indien je bedtextiel niet erg vuil is, was dan op een zo laag mogelijke temperatuur in verband met het milieu.

* Gebruik niet teveel wasmiddel om witte strepen en vlekken te voorkomen.

Witte strepen op dekbedovertrek voorkomen na het wassen

Dit is zogeheten ‘witslijtage’. Stof heeft een minder goede kleurechtheid in natte toestand, en door het schuren van de stof langs de wastrommel komt er kleurstof vrij. Dit gebeurt vooral op die plekken waar de stof zich in een vouw bevindt. Dit wegslijten van de kleurstof zien we als witte strepen. Het wordt vaak nog versterkt wanneer je een wasmiddel gebruikt waar bleekmiddel in zit. We raden je dan ook aan om een vloeibaar wasmiddel voor de gekleurde was te gebruiken en erop te letten dat hier geen bleekmiddel in zit.

Ook het feit dat er steeds minder water wordt gebruikt in wasmachines (in verband met energiebesparing ) draagt bij tot het ontstaan van witslijtage. Het wassen op een wolprogramma (deze gebruikt meer water ) kan witslijtage voorkomen.

 

Het is altijd van belang goed de instructies op het label in je dekbedovertrek of hoeslaken te lezen en deze instructies te volgen. Kom je (net als ik soms) niet uit de tekentjes op het label? Hieronder een duidelijke uitleg.

Waslabel

Waslabel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.