Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
19Aug2023
Top 5 dekbedden bij nachtzweten

Top 5 dekbedden bij nachtzweten

Door: MoniqueReacties: 0

Nachtzweten: we hebben er allemaal weleens last van, de een wat meer dan de ander. Wanneer jij regelmatig zweet tijdens het slapen, is het raadzaam om een goed dekbed te gebruiken. Dit verhoogt jouw slaapkwaliteit. Maar welk dekbed is dan geschikt? Ik geef je mijn top 5 aan beste dekbedden bij nachtzweten. 

Wat is nachtzweten?  

Ben jij ooit badend in het zweet wakker geworden? Nachtzweten is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Vroeg of laat krijgen we er allemaal een keer mee te maken. De oorzaken voor nachtzweten zijn zeer uiteenlopend. Soms is het simpelweg te warm in je slaapkamer wat het nachtzweten opwekt. Wellicht heb je laat op de avond nog gesport en is je lichaam de warmte nog aan het kwijtraken. Andere oorzaken kunnen liggen in een veranderende of schommelende hormoonspiegel, het hebben van koorts, een nachtmerrie of andere slaapproblemen.

Net als zweten overdag, is ook nachtzweten hinderlijk. Je wordt er vaak wakker van, wat je slaapritme verstoort. Wellicht is je nachtkleding doorweekt en je beddengoed ook. Het zweten in bed wordt door velen als onplezierig ervaren en dat geldt ook voor de bedpartners. Je slaapcomfort heeft te lijden onder nachtzweten.

Wat helpt tegen nachtzweten?

Zit het nachtzweten je steeds meer in de weg en wil je er graag vanaf? Dat begrijp ik heel goed! Laat ik vooropstellen dat ik geen expert of dokter ben, ik adviseer dan ook om altijd eerst contact op te nemen met je huisarts. Er zijn echter een aantal praktische tips die je kunt toepassen om het nachtzweten wellicht te doen verminderen: 

  • Kijk of je kamertemperatuur niet boven de 18 graden is. Deze temperatuur wordt door velen als te warm ervaren tijdens het slapen. Let er tegelijkertijd ook op dat je het niet te koud maakt in je slaapkamer, want dit kan zorgen voor stijve spieren. 
  • Wellicht eet je te zware maaltijden vlak voor het slapengaan. Kijk of het effect heeft om eerder of een lichtere maaltijd te eten in de avond. Je lichaam hoeft dan minder hard te werken om het eten te verteren. 
  • Vermijd voor jou te pittig of gekruid eten en alcohol. 
  • Ben je dol op koffie? Ik ook! Echter wordt geadviseerd geen koffie meer te drinken na 2 uur. Misschien is dat even wennen als je zo houdt van een kopje koffie na het avondeten, maar kijk eens of je decaf kunt nemen. 
  • Probeer lekker te ontspannen voor het slapengaan. Leg je telefoon weg, doe geen te fysieke inspanningen meer een uur voor het slapen en zet eventueel een meditatie op! 
  • Kijk kritisch naar je beddengoed. Ongemerkt heeft jouw dekbed en dekbedovertrek namelijk een groot effect op je slaapcomfort én je lichaamstemperatuur. 

 

Wat zijn kenmerken van een goed dekbed bij nachtzweten?

Ik ben geen dokter, maar wél expert in beddengoed! Ik kan je dan ook alles vertellen over welk dekbed geschikt is voor als je veel last hebt van nachtzweten. Met welke kenmerken van een dekbed dien je rekening te houden? Laten we er samen naar kijken: 

  1. Een aspect om op te letten is het ademend vermogen van je dekbed, oftewel: hoe luchtig is deze? Katoen bijvoorbeeld is een materiaalsoort die bekend staat om haar ademend vermogen.

  2. Als je veel zweet, is het wel zo prettig als het dekbed het vocht direct opneemt en weer uitstoot. Hierdoor wordt jij minder snel wakker van klamme lakens. Een ander aspect om op te letten bij je keuze voor een goed dekbed is dan ook de vochtregulatie.

  3. Tot slot is het belangrijk te kijken of het dekbed goed is in temperaturen te reguleren. Een dekbed dat dit goed kan, verhoogt jouw slaapkwaliteit: ook als je last hebt van nachtzweten! 

 

Materialen voor dekbedden bij nachtzweten

We weten inmiddels wat nachtzweten is, hoe je het kunt verminderen én waar je op moet letten bij je aanschaf voor een goed dekbed. Laten we nu dieper ingaan op de juiste materialen voor dekbedden bij nachtzweten:

1) Katoen
Ze kwam net al naar voren, maar ik ben groot fan van katoenen dekbedden wanneer je last hebt van nachtzweten. Deze materiaalsoort heeft bijzonder slaapvriendelijke eigenschappen. Ze is veerkrachtig, luchtig, kan temperaturen goed reguleren en is ademend. Katoen weerkaatst warmte niet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dons en wol. Daarnaast neemt katoen vocht snel op, wat ideaal is als je last hebt van nachtzweten! Ook is een katoenen dekbed vrij budgetvriendelijk, wat haar geschikt maakt voor iedere portemonnee. 

2) Bamboe
Een andere favoriete stof van mij bij nachtzweten is bamboe. Een bamboe dekbed is warmte-regulerend. Dit wil zeggen dat ze je koel houdt bij hitte en warm bij koud weer. Daarnaast is dit een anti allergische stof en antibacterieel. Wanneer je ‘s nachts zweet, zorgt de bamboe ervoor dat er geen nare geurtjes ontstaan. Een ander bijkomend voordeel is dat dit een duurzaam dekbed is! 

3) Wol

Tot slot kun je kiezen voor een dekbed die is gemaakt van wol. Zo is kasjmier een hele fijne vulling om onder te slapen als je last hebt van nachtzweten. Ook wol van de Texelse schapen zijn ideaal! Deze dieren zijn uitstekend in het reguleren van temperaturen via hun vacht en dit merk jij ook in de dekbedden. Tevens nemen deze materialen vocht goed op. Een dekbed wol uit mijn webshop is van zeer hoge kwaliteit, waar jij jaren van kunt genieten. De kosten liggen wat hoger in aanschaf, maar doordat je er zo lang mee doet is het wel een heel duurzaam product.

Top 5 beste dekbedden bij nachtzweten
 

1. Dekbed Cotton Comfort Wash 4-seizoenen 

Dit vier seizoenen dekbed van Cotton Comfort Wash is gemaakt van 100% gesanforiseerd (krimpvrije) katoen. Daarnaast is hij anti-allergeen. Mooi meegenomen! 

Voor- en nadelen

Dit dekbed bestaat uit 2 delen die aan elkaar kunnen worden bevestigd middels drukknopen. Je tovert dit item dan ook binnen een handomdraai om van een zomer naar een winterdekbed. Wat mij betreft een groot voordeel! 

Een ander voordeel aan dit dekbed is dat ik haar in talloze maten heb. Van eenpersoons tot Lits Jumeaux XL. 

Ik kan geen enkel nadeel aan dit dekbed vinden! Hij doet precies wat je wil wanneer je last hebt van nachtzweten én is daarnaast budgetvriendelijk! Wat mij betreft een topper. 

2. Eastlands Bamboe Dekbed Vasse Comfort

Dit 100% natuurlijke dekbed de Vasse van Eastlands is ideaal voor nachtzweters. Hij is geschikt voor alle vier de seizoenen door beide delen aan elkaar te ritsen. Hij heeft een vulling van 100% bamboe vezels en een zachte perkaline, katoenen tijk. Hij neemt vocht uitstekend op. 

Voor- en nadelen 

Een hele grote plus aan dit dekbed is het feit dat ze zo duurzaam is! Daarnaast is dit een anti-allergeen dekbed én ze kan gewassen worden op maximaal 60 graden. Ideaal om het dekbed weer op te frissen mocht je toch gezweet hebben 's nachts.  

Dit is een vrij prijzig dekbed. Daarentegen kun je haar het hele jaar door gebruiken. Je hoeft dus niet voor elk seizoen een nieuw dekbed te halen! 

3. Brinkhaus Dekbed Kasjmier Tibet

Zoek je een luxe dekbed van zeer hoge kwaliteit? Dan is het dekbed Tibet van Brinkhaus jouw match made in heaven. Dit dekbed heeft namelijk een vulling van 100% kasjmier wol. Deze stof staat bekend als het meest waardevolle natuur haar. Ze bestaat uit een zeer fijne, zachte en soepele vezel met een hoge warmteregulatie. Het dekbed is voorzien van een fijne 100% Mako katoenen tijk voorzien van het Nomite® label. 

Voor- en nadelen 

Een zeer groot pluspunt aan dit dekbed is haar warmteregulatie.  Kasjmier komt van de Cashmere geit. Deze leeft in de hooglanden van China, India, Pakistan en Mongolië. Deze dieren hebben te kampen met grote schommelingen in temperatuur. Waar het overdag zeer heet kan worden, daalt de temperatuur 's nachts soms wel 12 tot 20 graden! Dit maakt dat het kasjmier beschikt over een goede temperatuurregulatie. Ze houdt je heerlijk warm in de winter en koel in de zomer. 

Ik geef het toe; dit is een prijzig dekbed. Je betaalt echt voor de zeer hoge kwaliteit. Dit is een dekbed waar je jaren en jaren van zult genieten. Ook is dit een handgemaakt item die pas geproduceerd wordt op het moment dat jij hem bij mij bestelt. Je moet dus even geduld hebben tot je van je aankoop kunt genieten! 

4. Brinkhaus Dekbed Kameelhaar Mahdi

Dit 4-seizoenen dekbed de Mahdi van Brinkhaus is van zeer goede kwaliteit. Dit dekbed beschikt namelijk over een vulling van borstdonshaar van jonge kamelen. De haren worden verkregen door het rapen van de uitgevallen haren. De kamelen worden hiervoor niet geschoren. Typerend aan kameelhaar is dat ze extreem zacht en soepel is. Ze heeft een hoog volume, maar is toch licht van gewicht. Het dekbed is voorzien van een fijne 100% Mako katoenen tijk voorzien van het Nomite® label.

Voor- en nadelen

Dit is een anti-huisstofmijt dekbed; wat hem toegankelijk maakt voor mensen met een allergie. Ook een groot pluspunt is dat je dit dekbed het hele jaar door kunt gebruiken. Je kunt de twee losse delen makkelijk aan elkaar of loskoppelen middels de drukknopen. Het allergrootste voordeel vind ik echter de zeer hoge kwaliteit van dit dekbed. Het is een echt natuurproduct. Dat zie en voel je!

Ook voor dit item van Brinkhaus geldt dat het een custom made product is. Hierdoor is de levertijd ongeveer 21 dagen. Dit kan een nadeel zijn als je het dekbed snel nodig hebt. Daarnaast is dit een van de meer prijzige dekbedden uit mijn assortiment.  

5. Cinderella® Wollen dekbed Lana

Het Lana dekbed van Cinderella beschikt over een vulling van 100% zuivere Texelaar Scheerwol en een heerlijk zachte perkaline katoenen tijk. Wol beschikt over natuurlijke eigenschappen met een goede warmte-isolatie. Tevens is dit een stof met een uitstekende vochtregulatie.  

Voor- en nadelen 

Wist je al dat wol van nature een zeer goede vochtopname heeft? Daarnaast is dit een materiaalsoort met een langzame vochtafgifte. Het resultaat is dat jij geen klam gevoel ervaart tijdens het slapen, ook niet als jij veel zweet. Ideaal! 

Ook dit dekbed is geschikt voor alle vier de seizoenen, waardoor je hem met gemak het hele jaar door op je bed kunt leggen!

Is het voor jou een must om zelf het dekbed thuis te kunnen wassen? Dan is dit dekbed wellicht niet jouw match. Je kunt de Lana enkel bij een professionele stomerij reinigen. Daarentegen hoeft dit op zeer beperkte frequentie.  Ik adviseer altijd om een dekbed regelmatig op te schudden en even te laten luchten! 

Conclusie; welk dekbed is het beste bij nachtzweten? 

Alle dekbedden uit de top 5 die ik in dit artikel benoem zijn wat mij betreft geschikt voor als je last hebt van nachtzweten. Ik kan geen favoriet opnoemen, omdat dit heel erg afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kun je de kosten in overweging nemen, de kwaliteit die je zoekt en of je het item eenvoudig kan reinigen ja of nee. Voor alle items uit mijn top 5 geldt dat ze zeer goed zijn. Ik ben heel benieuwd welke jij kiest. Laat het me zeker weten!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.