Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
07Jun2023
Top 5 Beste kussens voor rugslapers!

Top 5 Beste kussens voor rugslapers!

Als rugslaper wil je jouw nek en rug ‘s nachts namelijk voldoende ondersteuning bieden, zodat jij pijnvrij van de dag kunt genieten! Er zijn talloze kussens op de markt met diverse specificaties, maar welke is voor jou het beste? Daar help ik je bij in dit artikel waarin ik je de top 5 beste kussens voor rugslapers toon!

Waarom is een goed kussen belangrijk voor rugslapers?

Wist je al dat de beste slaaphouding die op je rug is? Je rug- en nekwervel liggen dan namelijk op één lijn. Dit haalt druk op je rug en nek weg, wat nekklachten kan doen voorkomen of ontnemen. Daar pluk jij gedurende de dag de vruchten van! Misschien vraag je je af waarom een specifiek kussen voor rugslapers nodig is.

Voldoet een gewoon kussen niet? Het antwoord is nee. Voor ieder type slaper is namelijk een ander soort kussen te adviseren. Voor jou zijn bepaalde specificaties aan het kussen belangrijk om jouw nek en rug zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo wil je bijvoorbeeld geen kussen die maakt dat je hoofd te veel naar achteren ligt of juist naar voren. In beide gevallen wordt je nek te veel overstrekt.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een goed kussen voor rugslapers?

Nu je het belang weet van een goed kussen voor rugslapers, is het tijd om te kijken naar de belangrijkste kenmerken. Waar moet je op letten alvorens je een hoofdkussen aanschaft?

Ondersteuning van nek en rug

Allereerst is het heel belangrijk dat het hoofdkussen ondersteuning biedt aan je nek en rug. Zoals eerder uitgelegd, moeten jouw rug- en nekwervels ‘s nachts op één lijn liggen en het juiste kussen kan daarvoor zorgen. Op deze manier kun je de juiste houding aannemen tijdens het slapen en je lichaamsgewicht beter verdelen. Dit zorgt ervoor dat jij beter slaapt!

Het is belangrijk dat de holte in je nek en de holte tussen je hoofd en rug wordt opgevuld, waarbij je nek zo ontspannen mogelijk kan liggen. Het is belangrijk dat het kussen daardoor niet te hoog ligt. Is dit wel het geval? Dan kom je met je kin bijna op je borst te liggen. Je overstrekt op deze manier te veel je nek tijdens het slapen. Ook is het goed ervoor te waken dat het kussen te dun is, omdat je hoofd anders te veel naar achteren kantelt. Ook dit komt je nek niet ten goede.

Aanpassingsvermogen aan slaaphouding

Om het juiste kussen voor jou als rugslaper te kiezen, is het belangrijk dat het kussen zich kan aanpassen aan jouw slaaphouding. Misschien is de kromming in jouw rug namelijk wat groter, waardoor je een hoger hoofdkussen nodig hebt. Het is prettig als het kussen flexibel aan te passen is, zodat jij een heerlijke nachtrust tegemoet gaat. Kies bijvoorbeeld voor een hoofdkussen met een rits. Zo kun jij de inhoud zelf aanpassen naar de gewenste dikte en hoogte.

Materiaal en vulling

Ook kussens voor rugslapers kunnen gemaakt zijn van diverse materiaalsoorten. Laten we er een aantal bekijken.

  • Traagschuim
    Traagschuim is een materiaalsoort bestaande uit visco-elastische cellen. Deze cellen vormen zich naar jouw lichaam. Het klinkt haast als magie! De verandering vindt namelijk pas plaats op het moment dat jij op het traagschuim kussen gaat liggen. Het kussen past zich dus echt volledig aan, aan jouw lichaam. Wanneer je het kussen niet gebruikt, neemt hij zijn oorspronkelijke vorm weer aan.

  • Koudschuim
    Koudschuim is polyurethaanschuim met een hoge veerkracht. Deze materiaalsoort ontstaat door te schuimen of via een gietproces. Koudschuim beschikt over een open celstructuur. Dit maakt dat het kussen goed ventileert en vocht uitstekend afvoert. Ook koudschuimen hoofdkussens bieden extra ondersteuning aan jouw lichaam en verhogen het slaapcomfort.

  • Donzen kussens
    Ongetwijfeld heb jij weleens op een donzen hoofdkussen geslapen. Dit type kussen bestaat uit veren of dons die zowel hard als zacht kunnen zijn. Bestaat het kussen voor 100% uit veren? Dan is er een hogere hardheid in vergelijking met een 100% donzen hoofdkussen. Het is persoonlijk welke van de twee beter bij jouw slaaphouding past en een kwestie van uitproberen.


Top 5 beste kussens voor rugslapers

In mijn assortiment heb ik diverse kussens opgenomen die ideaal zijn voor rugslapers. Maar welke zijn mijn absolute favoriet? Die ga ik met je delen! Bekijk hier mijn top 5 aan beste kussens voor rugslapers:

  1. Ultima Hoofdkussen AW Rug/Zij
    De eerste top uit mijn assortiment is het ergonomische hoofdkussen van Ultima, welke is gemaakt van 100% visco elastisch schuim. Deze is speciaal ontwikkeld voor zijslapers én rugslapers. Je hoofd kan heerlijk in het kussen zakken door de uitsparing in het kussen. Dit kussen zorgt voor optimale ondersteuning en drukverlaging op de nekwervels.

    De voordelen
    Een groot voordeel aan dit kussen is haar vulling. Ik vind visco elastisch schuim ideaal, omdat het zich aanpast aan jouw lichaam. Een ander groot voordeel aan dit kussen is dat ze van een 100% natuurlijke materiaalsoort is welke op een duurzame manier is geproduceerd. Hecht jij hier veel waarde aan? Dan kan ik je dit item echt aanbevelen! Tot slot is dit een antibacterieel hoofdkussen, wat uiteraard altijd mooi meegenomen is.


  2. Brinkhaus Gel Neksteunkussen
    De tweede top is het hoofdkussen van Brinkhaus. Dit item heeft ook een ergonomische vorm, wat een goede ondersteuning biedt aan je hoofd en schouders. Hij is gemaakt van visco elastische traagschuim en vormt zich door jouw lichaamstemperatuur naar de ideale positie van je bovenste wervelkolom. Het resultaat? De druk op je schouders en spieren wordt zo verlicht. Ook fijn aan dit hoofdkussen is dat de gel-laag je lichaamswarmte op een langzame manier absorbeert. Er ontstaat zo een constante, aangename temperatuur.

    De voordelen
    Dit kussen heeft aan een zijde een nekrol van 10 centimeter en aan de andere kant eentje van 12 centimeter. Jij kan dus zelf bepalen welke zijde jouw nekwervels de beste ondersteuning biedt. Dit vind ik een groot voordeel, want ze biedt je veel flexibiliteit.



  3. Mahoton Hoofdkussen Nightflower

    Het Mahoton hoofdkussen Nightflower is gemaakt van 100% natuurrubber (latex) en beschikt over een handige, ingebouwde nekondersteuning. Dit kussen bestaat uit twee zones met twee verschillende lengtes aan nekondersteuning. Dit innovatieve systeem maakt dat dit hoofdkussen geschikt is voor diverse rugslapers met zowel een korte als lange nek lengte.

    De voordelen
    Wat ik een groot voordeel vind aan dit kussen is het ingebouwde zonesysteem. Jouw nekwervels worden hierdoor namelijk optimaal ondersteund in hun natuurlijke houding. Jouw zenuwbanen komen tot rust en je luchtwegen liggen vrij. Dit is wat je zoekt tijdens je slaap!

    Een ander groot voordeel is de materiaalsoort waar dit hoofdkussen van is gemaakt. Latex ventileert namelijk goed, waardoor bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen grip krijgen op dit kussen. Tevens kun je hem wassen mocht je dit nodig vinden. Ook kun je jaren met dit kussen doen, wat haar heel duurzaam maakt.

  4. Texeler Hoofdkussen Soezz Perfection Deluxe

    Het hoofdkussen Soezz Perfection Deluxe is een echt cadeau aan jezelf! Hij is namelijk gemaakt van hoogstaande kwaliteit materiaalsoorten. Dit kussen bestaat uit Texelse schapenwol met de juiste vezeldikte. Er is veel zorg besteed aan het uitkammen van de vezels in de wol. Dit zorgt voor een ademende luchtlaag in de wol. Het resultaat? De wol neemt direct je lichaamstemperatuur aan en neemt tot wel 35% aan lichaamsvocht op. Dit maakt dat dit hoofdkussen voor rugslapers heerlijk ligt!

    De voordelen
    Een groot voordeel aan dit kussen is de materiaalsoort die is gebruikt. De wol in dit kussen is écht van hoge kwaliteit en dat voel je. Wat ik ook zo prettig vind aan dit item is dat hij is voorzien van een rits. Je kunt op deze manier de hoogte van het kussen naar wens bepalen door bijvoorbeeld wolbolletjes toe te voegen of te verwijderen. Ook heeft dit item een handige neksteun.

  5. Lunta Hoofdkussen

    Het Lunta hoofdkussen mag absoluut niet ontbreken in de top vijf aan beste hoofdkussens voor rugslapers! Dit hoofdkussen is gemaakt van 100% verantwoorde dons. De inhoud bestaat uit 200 gram, waarvan 90% eendendons is en 10% eendenveren. Daarnaast heeft dit item een tijk van 100% fijn geweven jacquard katoen met Normite®, wat speciaal ontwikkeld is om een permanente bescherming te bieden tegen huisstofmijt.
    De voordelen
    Een heel groot voordeel aan dit hoofdkussen is dat ze beschikt over een RDS certificaat. Dit wil zeggen dat de dons in het kussen op een diervriendelijke manier is verkregen. De dieren zijn niet onder dwang gevoerd, het welzijn is gegarandeerd en te traceren.

    Daarnaast kun je dit kussen wassen op maximaal 40 graden. Vanuit hygiënisch oogpunt is dit zeker een voordeel! Nadien kan hij op koude stand in de droogtrommel. Was hem echter niet te vaak, want dit komt de kwaliteit van het kussen niet ten goede. Laat hem bij voorkeur regelmatig luchten en schud hem op.

Hoe kies je het beste kussen voor jouw slaapstijl?

Wat het beste kussen is voor jou hangt af van een aantal factoren. Waar je bijvoorbeeld rekening mee kunt houden is:

  • Je favoriete slaaphouding
  • Hoe hard je matras is
  • Hoe breed je schouders zijn
  • Je lichamelijke kenmerken, zoals allergieën en hoeveel je zweet ‘s nachts
  • Jouw persoonlijke voorkeuren voor de materialen en de vorm van het kussen

Om hét perfecte kussen voor jou als rugslaper te vinden adviseer ik je om bovenstaande factoren kritisch te bekijken. Heb je daar antwoorden op? Dan is het een kwestie van vergelijken. Op die manier kom je tot jouw ideale kussen. Heb je last van nekklachten? Lees dan ons advies over welk kussen je het beste kunt gebruiken bij nekklachten.

Ik hoop dat mijn top 5 aan beste hoofdkussens voor rugslapers je nieuwe inzichten heeft gegeven! Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me altijd mailen of een reactie achterlaten. Ik help je graag!

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.