Maak een plantentuin in je slaapkamer!

  • Geplaatst op
  • Door Marjolein
Maak een plantentuin in je slaapkamer!

Zuiver de lucht: maak een plantentuin in je slaapkamer!

De lucht in Nederland behoort helaas tot één van de meest vervuilde in Europa. Maar het goede nieuws is dat je daar wat aan kunt doen! En wel in je slaapkamer. Studenten uit Delft ontdekte dat bepaalde plantensoorten de lucht reinigen. Ze ontwikkelden de I-green: een rugzak met planten die in steden met veel smog wordt gebruikt om de lucht te filteren. Dus kun je nagaan wat het effect zal zijn wanneer je dit in je slaapkamer doet. Daar breng je namelijk (hopelijk) maar liefst 8 uur per nacht door. Vandaag vertellen we je hoe je je eigen plantentuin kunt maken in je slaapkamer en welke plantensoorten daar het meest geschikt voor zijn. Je longen zullen je dankbaar zijn!

Planten filteren giftige stoffen uit de lucht

Sommige plantensoorten filteren een grote hoeveelheid giftige stoffen en fijnstofdeeltjes uit de lucht. Simpel gezegd kun je dus met de juiste planten de hoeveelheid giftige stoffen in  huis drastisch verlagen en bovendien breng je zo ook zuurstof in de lucht. Dit is geen fabeltje maar echt wetenschappelijk bewezen. Mensen met klachten als astma en COPD ervaren minder klachten wanneer ze in een ruimte met planten slapen. Wacht dus niet langer en maak vandaag nog zo’n mooie groene oase in je slaapkamer! Richt daarvoor een speciale hoek in je slaapkamer met de juiste planten. Wanneer je weinig ruimte hebt, kun je de planten ook aan het plafond hangen. Trendy en speels! Groene planten combineren daarbij mooi met stralend wit beddengoed en zorgen voor een zuivere heldere sfeer in je slaapkamer.

 

 

Welke planten?

De NASA heeft onderzocht welke planten de meeste giftige stoffen uit de lucht filteren. Dit zijn in volgorde van effectiviteit: Klimop, Chrysant, Gouden Klimop, de Rubberboom, de Graslelie, Chrysant, Bamboe-/Stok-/Arecapalm, Drakenbloedboom, Sanseveria, Aloë Vera, Gerbera, Phoenix Roebellini en Lepelplant. Met planten kun je ook een fraaie natuurlijke sfeer toevoegen aan je slaapkamer. Ze combineren mooi met hout, riet, wit en aardetinten. Kies voor mooi katoenen of linnen beddengoed in neutrale tinten en een apart design zachte sprei en maak zoals hierboven een mooie plank of plantenschilderij met planten boven je bed.

 

 

Planten met hout & riet

Hout combineert fraai met zandtinten en planten. Boomstamtafels, fragiele open houten structuren en riet voegen veel verfijning en sfeer toe aan je slaapkamer en helemaal in combinatie met planten. Combineer ze met een zacht kleed, wit katoenen beddengoed en een zandkleur sprei voor een slaapkamer waar je nooit meer uit weg wilt. Kies in de hierboven beschreven slaapkamer voor uitsluitend donkergroene planten die her en der los zijn geplaatst. Dit zorgt voor een rustig beeld en zo komen de planten ook nog eens mooi naar voren.

 

Jungle trend

Of doe gewoon eens wat geks en kies voor de urban jungle trend. In deze stijl kan het niet groen genoeg zijn en zien we complete groene muren en wandvullende plantschilderijen in huizen verschijnen. Combineer voor een urban jungle slaapkamer brocante wit beddengoed met los geplaatste takken van vloer tot plafond en plaats daar zoveel mogelijk groen tussen en creëer zo je eigen Junglebook. Geen gebrek aan zuurstof meer!

 

 

De 18 beste luchtzuiverende plantsoorten volgens de NASA en welke giftige stoffen deze uit de lucht filteren, lees je in het paradijsvogels magazine. En meer inspiratie voor een plantentuin in je slaapkamer kun je op Pinterest vinden. Veel plezier toegewenst met de aanleg van je plantentuin!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis Verzenden en Gratis Retourneren binnen 30 dagen

Snelle Levering

Persoonlijke service, ik help je graag

Achteraf Betalen binnen 14 dagen via Afterpay