Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
12Mei2020
Het perfecte dekbed, kussen en matras

Het perfecte dekbed, kussen en matras

We weten allemaal dat slapen belangrijk is voor een gezonde en fitte levensstijl. Volgens het Voedingscentrum verbrand je zelfs ongeveer 0,9 calorieën per kilo per uur met slapen! Maar hoe zorg je voor een optimale nachtrust? Allereerst heb je een passend bed nodig met een goede matras en een dekbed dat aansluit bij jouw persoonlijke thermostaat. In deze blog lees je waaraan je moet denken bij het kopen van een matras, dekbed, kussen en dekbedovertrek.

Een goede nachtrust begint met het beste matras

Een optimale nachtrust begint met het beste matras voor jouw persoonlijk behoefte. Het beste matras voor iedereen bestaat niet, want elk mens is anders. Een goed matras biedt je lichaam voldoende ondersteuning, laat goed lichaamsvocht door en gaat lang mee. Heb jij het snel warm? Kies dan voor een matras met goede ventilatie.

Waar moet ik verder op letten bij een matras?

Verder is een goed matras stevig genoeg, maar niet té hard. Dat hangt samen met je lichaamsgewicht. De matras moet bij je lengte aansluiten (en niet te kort zijn). Een matras moet tenminste 20cm langer zijn dan je lichaamslengte. Heb je een normaal postuur, dan is een standaardmatras van 90cm prima. Ben je breder gebouwd? Kies dan voor een breder matras. Ben je allergisch voor huisstofmijt of bepaalde materialen? Let dan goed op de certificering van de matras die je kiest.

Een goed kussen mag niet ontbreken

Voor een goede nachtrust is ook een goed kussen onmisbaar. Maar welk hoofdkussen moet ik kiezen? Het beste hoofdkussen voor jou, is het kussen waarbij jouw rug en nek optimaal kunnen uitrusten. Jouw slaaphouding is daarvoor bepalend. Zijslapers kiezen voor een vrij dik en hoog kussen, zodat je hoofd en nek voldoende ondersteuning krijgen. Ben jij een rug slaper? Kies dan een middelhoog, redelijk stevig kussen, zodat je nek genoeg steun heeft. Buikslapers hebben een zacht en laag hoofdkussen nodig om overmatige belasting van de nek te voorkomen. Op mijn website vind je de beste hoofdkussens voor zijslapers, rug slapers en buikslapers. 

Kussenwijzer

Welk dekbed is het best

Welk dekbed moet ik kiezen? Welk dekbed helpt tegen koude voeten in bed? Welk dekbed zweet niet? Welk donzen dekbed is het beste? Of is een synthetisch dekbed beter? Welk dekbed moet je kiezen bij allergie? Hieronder geef ik je tips bij het kopen van een dekbed.

Dekbedden

Dekbedden van wol, katoen en dons

Het materiaal van een dekbed, bepaalt hoe goed een dekbed isoleert, absorbeert en warmte vasthoudt. Een donzen dekbed isoleert goed en is lekker warm. Veertjes wegen niet veel, dus een dekbed met dons is licht en luchtig. Een katoenen dekbed is ideaal voor de zomer. Het is namelijk vochtabsorberend en warmteregulerend, maar ook heel geschikt als je veel zweet. Een wollen dekbed is luchtig, behaaglijk en lekker warm. Omdat wol ademt en goed vocht reguleert, voelt het niet gauw klam of benauwd. Het neemt veel vocht op, maar laat dat ook makkelijk los. Daarom is het een goede keus als je veel zweet.

Kies een synthetisch of zijden dekbed bij allergie

Heb jij een allergie? Kies dan bij voorkeur voor een synthetisch of zijden dekbed. Synthetische dekbedden kun je heet wassen, waardoor mijten doodgaan. En zijde is geschikt omdat het nauwelijks vocht vasthoudt, waardoor het geen fijne verblijfplaats is voor mijten. Een zijden dekbed is het koelste dekbed. Zijde reageert op temperatuurwisselingen en past zich aan jouw lichaam aan. Handig voor mensen die het snel warm hebben én voor koukleumen. Dekbedden zijn verkrijgbaar als 4 seizoenen dekbed of enkel dekbed.

Een comfortabel dekbedovertrek voor een mooie slaapkamer

Heb jij het perfecte dekbed gevonden? Dan is het tijd om te zoeken naar een dekbedovertrek. Ook dekbedovertrekken zijn er in veel verschillende materialen. Welk materiaal dekbedovertrek past het best bij jou? Voor de winter en voor mensen die het niet zo gauw warm hebben, is een flanellen dekbedovertrek heerlijk warm en zacht. Een dekbedovertrek van katoen is altijd goed en eigenlijk voor elk type geschikt. Maar ook jersey, katoen satijn en linnen hebben voordelen. Je vindt de nieuwste slaapkamertrends altijd bij Dekbedovertrekken&Zo. Neem dus gauw een kijkje op mijn website!

Dekbedovertrekken

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.