Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
11Aug2020
Jouw slaapkamer in Ibizastijl? Aan de slag met deze ideeën

Jouw slaapkamer in Ibizastijl? Aan de slag met deze ideeën

Door: MoniqueReacties: 0

Droom jij van een slaapkamer in Ibizastijl, maar weet je niet waar te beginnen? Ik geef je allerlei Ibiza slaapkamerideeën: van kleur tot materiaal en van vloer tot dekbedovertrek. Zo word je elke dag wakker met dat heerlijke eilandgevoel.

Ibiza is al heel lang een populaire vakantiebestemming. Niet gek: zon, zee, lekker eten en lichte vakantiehuizen met een prachtige inrichting. Veel mensen worden verliefd op de Ibizastijl en willen hun slaapkamer ook dit fijne vakantiesfeertje geven. Voordat je begint met de grote make-over of je nieuwe slaapkamer inrichten, is het handig om een beeld te hebben van hoe een slaapkamer in Ibizastijl er ongeveer uit ziet (het eindresultaat is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw smaak en wensen).

Hoe ziet een slaapkamer in Ibizastijl eruit? 

Het belangrijkste kenmerk van een Ibizastyle in je slaapkamer is de kleur wit/crème. Dat is eigenlijk de basiskleur van waaruit je werkt. Samen met natuurlijke materialen en stoffen zoals hout, riet en katoen creëer je een lichte, warme en rustige sfeer. Dit maak je af met kleurige accessoires in bijvoorbeeld blauw of roze. Je kunt hierbij twee kanten op: of je kiest voor pasteltinten of je gaat voor de hippiestijl en fellere kleuren. Net waar jij van houdt. Nu je een beetje een idee hebt van de basis is het tijd voor een overzicht met mooie Ibiza slaapkamerideeën.

Slaapkamer Ibiza Stijl

Ibiza slaapkamerideeën: van vloer tot dekbedovertrek

Als je het echt goed wil aanpakken, denk je na over alle onderdelen van je slaapkamer. Dus de vloer, muren, beddengoed (vergeet de kussens niet) meubels, accessoires en ja, zelfs planten. Ik help je stap voor stap met het creëren van een prachtige Ibizastyle slaapkamer. Aan de slag!

Vloer: licht, lichter, lichts

Hout vind ik zelf het allermooist, maar van wat voor materiaal jouw vloer ook is, het belangrijkste is dat je hem licht houdt. Het liefst wit of crèmekleurig. Nou snap ik dat je wellicht niet zit te wachten op het opnieuw lakken of eruit halen van je vloer. Het kost veel tijd en natuurlijk ook geld.

Wat je dan kunt doen is een flink licht vloedkleed kopen. Op die manier kom je toch in de buurt van die Ibizastijl in je slaapkamer. Kies voor bijvoorbeeld een rugged vloerkleed of een voddenkleed. Heb je wel een witte vloer, dan is een juten vloerkleed ook heel mooi.

Bed en andere slaapkamermeubels: natuurlijke materialen

Voor je bed en andere slaapkamermeubels kun je het beste ook kiezen voor natuurlijke materialen. Denk aan hout, rotan en bamboe. Het geeft je slaapkamer ondanks het vele wit toch een warme uitstraling. Een heerlijke schommelstoel geeft je ook dat vakantiegevoel. Of wat dacht je van een mooie hangstoel van katoen? Kies er een met flosjes voor dat extra Ibizagevoel.

Hangstoel Ibiza Stijl

Textiel: rustig en natuurlijk

Met het juiste textiel creëer je een heerlijke vakantiesfeer. Denk aan:

  • Een mooi crèmekleurig of wit dekbedovertrek. Dit dekbed met natuurlijke kleuren staat ook prachtig in een slaapkamer Ibizastijl. Het hoeft dus niet altijd effen of wit te zijn.

Dekbedovertrek Jools Black

  • Een sprei en/of plaid voor een extra luxe gevoel. 
  • Een paar extra grote sierkussens. Gewoon voor op je bed of in die luie stoel. Kies voor een rustige pastelkleur of juist dat lekker felle kleurtje.

 

Verlichting

Ibiza staat voor licht, dus heb je een wat meer donkere kamer zorg voor goede verlichting. Kies lampen van natuurlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld bamboe. Je hebt prachtige bamboelampen in allerlei vormen en maten, voor elk budget Een grote hang- of stalamp kan een echte eyecatcher zijn. 

Mooie Ibiza-accessoires met strandlook  

Bij Ibiza denk je meteen aan strand. Voeg dus wat mooie beachy accessoires toe aan je slaapkamer. Denk aan een mobiel met veertjes of schelpen. Een dromenvanger kan ook prachtig staan. Ook leuk: een verweerd houten laddertje of een van bamboe. Een kapstok of sierradenhouder van een stevige tak of drijfhout maakt jouw strandlook helemaal af.

Slaapkamerplanten in Ibizastijl

Eigenlijk mogen ze niet ontbreken in een slaapkamer: planten. Ze geven je een rustig gevoel en maken de lucht ook nog eens gezonder. Cactussen passen perfect in een Ibizastyle slaapkamer. Groot voordeel: je hoeft ze nauwelijks water te geven, dus verwaarlozen mag. Let er wel op dat je genoeg licht in je slaapkamer hebt, want cactussen houden van een lichte standplaats. Een yuka of palm in een rieten, gevlochten bloempot staan ook erg mooi.

Ibiza slaapkamerideeën

Geniet van jouw vakantie in eigen slaapkamer

Hopelijk kun je nu lekker aan de slag met deze Ibiza slaapkamerideeën en geniet je straks van dat echte vakantiegevoel. Heb je hulp nodig met het uitzoeken van een mooi dekbedovertrek, een fijne sprei/plaid of groot sierkussen? Stuur me gerust een mailtje. Ik denk graag met je mee.  

 

 

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.