Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
21Sep2020
Is het al tijd om van dekbed te wisselen?

Is het al tijd om van dekbed te wisselen?

Door: MoniqueReacties: 0

JE 4-SEIZOENEN DEKBED OP TIJD AANPASSEN

De herfst is bijna begonnen, je kunt overdag nog heerlijk genieten in het zonnetje, maar en je merkt ook dat de nachten soms al wat kouder zijn. Wanneer je een 4-seizoenen dekbed hebt kun je snel en simpel reageren op deze temperatuurschommelingen. Maar hoe dan, vraag je je misschien af? Eigenlijk is het heel simpel. Je kunt het deel van de zomer verwisselen voor het deel welke geschikt is voor het voor- en najaar. Maar wanneer is dan het beste moment om je zomerdekbed in te wisselen voor het dikkere voor- najaarsdekbed? Dat hangt helemaal van jou af! Hieronder lees je een aantal handige dingen om rekening mee te houden.

BEN JIJ EEN WARME SLAPER OF EEN KOUKLEUM?

Wanneer het tijd is voor een dikker dekbed, is onder andere afhankelijk van jouw persoonlijke thermostaat. Sommige mensen hebben het nooit koud, andere zijn niet warm te krijgen en bij weer anderen verschilt het per nacht. Dat maakt een 4-seizoenen dekbed ideaal, want je kunt hiermee heel makkelijk wisselen tussen het dunne zomerdekbed en het iets dikkere voor- en najaarsdekbed. En als je het echt koud hebt, dan rits of knoop je ze aan elkaar voor een behaaglijk winterdekbed! Het is dus allemaal afhankelijk van hoe jij de warmte in bed ervaart. Zelf vindt ik het dikkere deel van mijn dekbed nu nog te warm, maar wordt het zomerdeel sommige nachten toch echt te fris. In plaats van al te gaan wisselen van dekbed, doe ik mijn zomerdekbed nu in een heerlijk warm en zacht flanellen dekbedovertrek. Op die manier zijn de nachten nog steeds heerlijk warm.

HOE WARM IS JOUW HUIS?

Niet alleen jouw eigen thermostaat speelt mee, maar ook die van je huis. Als jij in een goed geïsoleerde (nieuwbouw-)woning woont, dan zal de temperatuur ’s nachts niet heel ver dalen. Maar als je huisje ouder is en de isolatie wat minder goed, dan kunnen de herfstnachten al behoorlijk koud aanvoelen. Je kunt er dan voor kiezen om de kachel aan te doen, zodat je een minder dik dekbed nodig hebt. Maar als je een frisse omgeving prettig vindt, zorg dan dat je lekker warm blijft onder een wat dikker dekbed. Ruil in dat geval je zomerdekbed om voor de iets dikkere helft voor de lente en herfst. 

WANNEER IS HET TIJD VOOR EEN DIKKER DEKBED?

Meestal heb je in de zomer genoeg aan een dun zomerdekbed met warmteklasse 4. Dat is ook meteen het dunste deel van je 4-seizoenen dekbed. Tijdens de plakkerige nachten van afgelopen zomer had je zelfs genoeg aan een katoenen lakentje! Maar in september ga je echt merken dat de herfst in de lucht hangt. ’s Avonds en in de vroege morgen voelt het daarbij wat killer en frisser aan. Je kunt dan je zomerdekbed vervangen door de andere helft van je 4-seizoenen dekbed, die meestal warmteklasse 3 heeft. Zolang het buiten niet vriest en de temperatuur niet te ver daalt, kun je daar in de herfst, maar ook in het voorjaar, prima mee uit de voeten.

Als het kwik echter verder daalt en het misschien zelfs gaat vriezen, is het tijd om beide helften aan elkaar te ritsen of knopen. Op die manier maak je een heerlijk warm dekbed met warmteklasse 1. En als de ene week warm is en de andere wat koeler, leg dan het dunste deel over de dikkere helft als je het koud vindt. Zo heb je het altijd precies warm genoeg. Ideaal, zo'n 4-seizoenen dekbed! Of als je net als ik een echte koukleum bent, die altijd haar raam open heeft staan ook al vriest het dat het kraakt, dan is een winterdekbed misschien ook wel iets voor jou. 

HET BESTE MATERIAAL VOOR MIJN 4-SEIZOENEN DEKBED

Niet alleen de dikte van je dekbed bepaalt hoe behaaglijk je eronder weg kunt kruipen, ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Bij Dekbedovertrekken&Zo vind je 4-seizoenen dekbedden van verschillende materialen. Bijvoorbeeld een dekbed dons, katoen, wol, synthetisch materiaal en kameelhaar. Als jij iemand bent die veel zweet, kies dan iets wat goed vocht absorbeert, zoals katoen of wol. Wanneer je het snel koud hebt, ga dan voor een materiaal dat warmte reguleert, zoals dons of kameelhaar. Denk bij de aanschaf van een 4-seizoenen dekbed dus goed na over wat jouw lichaam nodig heeft.

TIJD VOOR EEN NIEUW 4-SEIZOENEN DEKBED?

Is jouw dekbed nog steeds lekker warm of ben je eigenlijk wel toe aan wat anders? Neem dan eens een kijkje in het assortiment. Je vindt hier 4-seizoenen dekbedden van diverse materialen en merken, zoals Cinderella, Deltex en Polydaun. Ook qua maten is er volop keus, met onder andere eenpersoons-, tweepersoons- en lits jumeaux-dekbedden voor alle seizoenen. En als je dan toch rondneust, zoek er dan meteen een leuk dekbedovertrek bij. Hiermee is je slaapkamer helemaal klaar voor de komende herfst- en winternachten!

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.