Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
02Mei2018
Hoe overleef je een nacht op het vliegveld?

Hoe overleef je een nacht op het vliegveld?

Door: JannekeReacties: 0

Hoewel het waarschijnlijk niemands favoriete manier is om zo de nacht door te brengen of te slapen, is het soms onvermijdelijk dat we een nacht op een vliegveld moeten verblijven. Vliegverbindingen die niet werken, slecht weer of goedkope vluchten die op onchristelijke tijdstippen arriveren op afgelegen locaties zonder dat er doorgaand transport beschikbaar is, zijn allemaal redenen waarom we misschien enkele uren (of langer) ongewenst opgehouden worden.

 

De eerste keer dat het me overkwam, ben ik de hele nacht wakker gebleven. Ik herinner het me nog goed, ook al was het meer dan 20 jaar geleden. Op reis voor een (goedkope) week vakantie op een klein Grieks eiland kwamen we rond 2 uur ’s nachts in Athene aan, waar we ontdekten dat de eerste veerboot naar onze bestemming om 10 uur ’s ochtends de haven zou verlaten. Een klein detail dat het reisbureau vergeten was om te noemen.

 

In die dagen gebeurde er 's nachts niet veel op het vliegveld van Athene. Het café en de winkels waren allemaal gesloten, de drankautomaat was kapot en de weinige banken die er stonden waren al bezet door mensen die voor ons waren aangekomen.

 

Als gevolg daarvan konden we alleen op de grond gaan zitten en onze tassen vasthouden tot ongeveer 6.30 uur, toen het vliegveld weer tot leven kwam en de cafébaas kon worden overgehaald om de koffiemachine aan te zetten. Toen we om 11.00 uur eindelijk bij ons hotel aankwamen, moesten we nog een uur of twee wachten voordat de kamer klaar was. We gooiden snel onze bagage de kamer in en gingen meteen naar het strand om het beste uit onze kostbare week te halen, want we hadden al meer dan een halve dag verloren! Tegen die tijd was ik zo moe dat ik, al zonnebadend, op m’n buik in slaap viel en drie uur later wakker werd - je raadt het al – met een vreselijk verbrande rug! Gevolg - ik kon drie dagen niet pijnloos zitten of liggen.

 

Dus, als je er zeker van wilt zijn dat je een nacht op het vliegveld overleeft, bekijk dan deze handige reistips, verzameld door “frequent flyers”, en zorg ervoor dat je de beste kans hebt om op deze ongewone locatie een oogje dicht te kunnen doen als het nodig is.

 

Survival kit - de essentiële items voor een overnachting op een vliegveld

  • Een goedkoop opblaasbaar luchtbed
  • oogmasker (of zonnebril)
  • oordopjes
  • water en snacks
  • persoonlijk muziekapparaat, laptop, boeken, tijdschriften, reisdagboek
  • hoofdtelefoon
  • wekker (of gebruik de alarmfunctie op je telefoon)
  • tissue/toiletpapier, babywipes of handdesinfecterend middel
  • Een vliegtuigdeken en/of kussen (vaak verkrijgbaar bij luchthavens) of breng een dun zomerdekbed mee als je naar een klein vliegveld gaat.

 

Veiligheid - zoek de beste plek om de nacht door te brengen

Of je nu alleen of met vrienden op het vliegveld slaapt, het is goed om te weten waar de vliegveldbeveiliging is. Kijk waar hun kantoor is en strijk daar in de buurt neer of zoek een plekje op dat door videocamera’s gedekt wordt. Denk aan zitplaatsen, temperatuur, aankondigingen en eventuele drukte bij het zoeken naar de beste plek om de nacht door te brengen. In sommige landen is het zo dat, hoewel een binnenlandse terminal voor de nacht wordt gesloten, de internationale terminal openblijft. Controleer of er een bagagedepot is waar je je koffers veilig achter kunt laten. Zo niet, overweeg dan om een ​​ketting met een hangslot mee te nemen, zodat je je waardevolle spullen aan je arm of riem kunt bevestigen terwijl je slaapt.

 

Bekijk de Lounges

Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer eersteklas te reizen om toegang te krijgen tot de luchthavenlounges. Veel lounges bieden ook (betaalde) toegang voor reizigers die economy class vliegen. De zitplaatsen zijn er over het algemeen zachter, de toiletten schoner, en veel lounges hebben de hele dag (en nacht) snacks en drankjes beschikbaar.

 

Tips voor solo reizigers

Slapen op een vliegveld is nog lastiger als je alleen reist. Je moet niet alleen je spullen continu in de gaten houden, je kunt ook niet naar het toilet gaan zonder al je koffers mee te nemen. Anders kan het gebeuren dat je terugkomt en ze gestolen zijn, of - net zo erg – opgeblazen als een verdacht pakket. Probeer iemand te vinden die zich in dezelfde situatie bevindt, zodat je elkaar kunt helpen als dat nodig is.

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.