Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
21Dec2020
 7 tips om jouw duurzame slaapkamer in te richten

 7 tips om jouw duurzame slaapkamer in te richten

Door: MoniqueReacties: 0

Tips van duurzaam beddengoed tot duurzame verf

Wil jij jouw slaapkamer duurzaam inrichten maar wel sfeer creëren? Dat gaat prima samen. Ik geef je praktische tips waarmee je meteen aan de slag kunt. Zo stap jij dadelijk met een schoon geweten in bed. 

Steeds meer mensen letten bij hun aankopen op hoe een product geproduceerd is. Wat voor impact heeft het op het milieu? En op de mensen die het maken? Dat geldt natuurlijk niet alleen voor dingen als voedsel en kleding. Ook bij het inrichten van jouw slaapkamer kun je letten op wat voor producten je in huis haalt. Of het nou gaat om de latex op je muur of dat heerlijke dekbedovertrek. Ik geef je x praktische tips voor het inrichten van een luxe en duurzame slaapkamer.

Biologisch dekbedovertrek

Het is bij het uitzoeken van een lekker luxe dekbedovertrek ook goed om te letten op de oorsprong van het stof. Wil jij graag een biologisch dekbedovertrek? Dat kan bij Dekbedovertrekken & Zo. In de webshop zit naast Essenza, Covers & Co en Damai Organic nu ook de Kayori-lijn in het assortiment. Dit is een Nederlands merk dat biologische dekbedovertrekken produceert met respect voor de aarde en haar bewoners. Ze maken gebruik van herwinbare grondstoffen zoals biologisch katoen en linnen. Ideaal dus voor in jouw duurzame slaapkamer.

Dekbedovertrek Gassho Yellow

Duurzame verf voor je slaapkamer

Een kleurtje op de muur en eventueel je deur- en raamkozijn geeft jouw slaapkamer precies de sfeer die jij wil uitstralen: van een koele kleur voor dat zen-gevoel tot een warme kleur voor meer knusheid. Zeker doen dus. Maar wist je dat verf vaak allerlei stoffen bevat die niet zo gezond zijn voor je zelf en het milieu? Veel normale verfsoorten bevatten fossiele grondstoffen, zoals aardolie, die in de toekomst opraken. Ze zijn vaak giftig en niet afbreekbaar. Gelukkig heb je tegenwoordig ook steeds meer duurzame verfsoorten voor je slaapkamer die gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen. Je kunt zoeken op bijvoorbeeld biobased verf.

Tip: Lees dit blog als je inspiratie voor je slaapkamermuur wil.  

Eerlijke gordijnen

De kledingindustrie staat bekend om haar enorme vervuiling en slechte arbeidsomstandigheden. Ook gordijnen zijn meestal van stof en komen uit diezelfde kledingindustrie. Goed om over na te denken als je jouw slaapkamer graag duurzaam wil inrichten. Vraag dus altijd waar jouw gordijnstof vandaan komt. Hoe wordt het gemaakt en door wie? Is het vrij van kinderarbeid en uitbuiting van werknemers in lageloonlanden? Is het katoen biologisch geteeld of zit het vol gifstoffen?

Verantwoord matras

Een matras kan je nacht maken of breken. Het moet lekker liggen, hygiënisch zijn, koel genoeg in de zomer en warm genoeg in de winter. Om een matras hygiënisch te krijgen, worden er helaas regelmatig gifstoffen gebruikt. Hoe zit dat? Matrassen die van ver komen worden in containers naar Nederland vervoerd. Ze worden ingespoten met chemische middelen tegen ongedierte en schimmel. En dat adem jij elke nacht in. Niet bepaald gezond. En voor het milieu ook niet echt een pretje. Wil je een duurzaam en gezond matras check dan bij de leverancier of jouw matras vrij is van deze chemicaliën. Matrassen uit bijvoorbeeld België zijn vaak veiliger dan van verder weg.

Duurzaam dekbed

Naast dekbedovertrekken van biologisch katoen heb ik ook duurzame dekbedden in mijn collectie. Zo kun je kiezen uit het Texeler Green Dream dekbed, een prachtig wollen dekbed met het GOTS keurmerk. Of het dekbed Eastland Borne, gemaakt van 70% Tencel en 30% gerecyclede PET vezel.

Texeler dekbed Green Dream

Een bewust houten bed

Houd je van een mooi en luxe houten bed? Zorg dan dat je hout kiest dat niet uit het tropisch regenwoud komt, maar het liefst uit verantwoorde bossen in Europa. Met het FSC-label weet je sowieso dat je goed zit. FSC staat voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Dat ligt toch net wat lekkerder dan een houten bed waarvoor de leefomgeving van inheemse volkeren en chimpansees of andere dieren wordt vernietigd.

Tweedehandse accessoires

Een dekbedovertrek, matras of die mooie verf zul je waarschijnlijk graag nieuw willen kopen. Logisch. Maar wil je jouw slaapkamer duurzaam inrichten dan zijn er genoeg prachtige accessoires die je tweedehands kunt kopen. Goed voor je portemonnee en het milieu. Ga naar de kringloop, snuffel lekker rond op Marktplaats of Etsy en vind de meest mooie en unieke spulletjes voor in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooi beeldje, een dekenkist of een fijne lamp.

Duurzame verlichting

In die lamp moet natuurlijk verlichting komen. En ook daar kun je rekening houden met de duurzaamheid ervan. De gloeilamp is ondertussen verdwenen en werd jaren terug vervangen door de spaarlamp die veel langer meeging. Maar tegenwoordig is de spaarlamp ook alweer verouderd en heb je nog veel duurzamere opties zoals Ledverlichting. De meest zuinige Ledlamp verbruikt zo’n 90% minder energie dan de ouderwetse gloeilamp en gaat ongeveer 50 keer zo lang mee. En wees niet bang dat je met een soort Tl-verlichting je slaapkamer gaat verlichten. Tegenwoordig heb je ook mooie, warme ledverlichting te koop.

Duurzaam verzenden

Daar ik zelf naast het aanbieden van duurzaam beddengoed, ook mee wil helpen aan een beter milieu worden alle verzendzakken momenteel verwisseld voor verzendzakken die 100% biologisch afbreekbaar zijn en worden verzenddozen, indien ze nog netjes zijn, hergebruikt. Op deze manier wordt de hoeveelheid afval beperkt en komt er minder plastic soep ( term van mijn jongste spruit )

Aan de slag met jouw duurzame slaapkamer

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie om jouw duurzame slaapkamer te gaan inrichten. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van zo’n mooi biologisch dekbedovertrek uit de Kayori-lijn? Stuur me gerust een bericht of bel me. Ik help je graag verder.

Duurzaamheid

 

 

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.