Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
27Oct2020
7 tips om je slaapkamermuur om te toveren.

7 tips om je slaapkamermuur om te toveren.

Door: MoniqueReacties: 0

Kijk jij ook elke avond en ochtend uit op een kale, saaie muur in je slaapkamer? Zonde! Er zijn zoveel leuke ideeën. En ik deel ze met jou. Ben jij klaar voor een flinke dosis inspiratie voor jouw slaapkamermuur? Aan de slag dan maar.

Misschien ben je net verhuisd of heb je gewoon nooit echt tijd of zin gehad om die saaie, kale slaapkamermuur een make-over te geven. De woonkamer had nou eenmaal voorrang. Eigenlijk best jammer, wat je spendeert toch ook aardig wat tijd in je slaapkamer. Dus daar wil je ook wat moois van maken. Nu nog wat inspiratie opdoen voor die straks prachtige slaapkamermuur. Ik ga je daarbij helpen.

Ideeën voor je slaapkamermuur

Je kunt echt op allerlei manieren je slaapkamermuur opknappen. Ik verzamelde er zeven voor je. Ben jij klaar voor een flinke dosis inspiratie?

Een kleur op de muur

Dit is de meest voor de hand liggende. Kleur doet zo ontzettend veel voor sfeer in je slaapkamer. Wil je een warme sfeer creëren kies dan bijvoorbeeld voor terracotta, oude-roze of okergeel. Ga je meer voor koelere tinten dan kan diepblauw en smaragdgroen erg mooi zijn. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor pasteltinten als je meer van wat zachtere en lichtere kleuren houdt.

Muur sponsen

Wil je een speels effect? Maak dan gebruik van tamponneren of sponsen om je muur te verven.

Poster of groot schilderij

Wil je het wat simpeler houden, dan is het ophangen van een flinke poster of groot schilderij natuurlijk ook altijd een optie. Hang hem boven je bed voor een indrukwekkende entree of ben eigenwijs en hang hem juist tegenover je bed zodat je ’s morgens wakker wordt met een fijn uitzicht.

Behangen

Wil je één muur een mooi accent geven, dan kun je ook kiezen voor behang met een mooie print. Wel meer werk dan latexen, maar dan heb je ook wat. Denk aan een mooie botanische print met planten, bloemen of bomen. Een print van oude stenen is een idee voor je slaapkamermuur als je wat meer van stoer en industrieel houdt. Patronen kunnen ook erg goed staan.

Muur behangen

Geen zin om een hele muur te behangen? Dan kun je ook een behangpaneel maken van een MDF-plaat. Stukken makkelijker dan een hele muur behangen.

Muurschildering

Wil je er echt iets bijzonders van maken, denk dan eens aan een muurschildering. Als je goed bent in tekenen, kun je zelf iets moois ontwerpen, maar er zijn ook professionele muurschilderaars die je kunt inhuren. Je kunt de hele slaapkamermuur laten bedekken of slechts een deel. Net wat jij wil.

Muursticker

Een ander optie is het aanbrengen van een muursticker. Let op: is je muur niet glad, maar heeft ie veel structuur, dan is een muursticker een minder goed idee. Het hechten is lastiger en je sticker kan er na verloop van tijd vanaf vallen. Wat je kunt doen is je sticker op een mdf-plaat aanbrengen en deze aan je muur bevestigen. Een soort behangpaneel maar dan anders;-)

Muursticker

Kastjes

Heb je een lekker hoog plafond? Dan is het ophangen van muurkastjes misschien een leuk idee voor jouw slaapkamer. Het breekt je hoge muur en als je dichte kiest heb je meteen extra bergruimte. Je kunt ook kiezen voor open kastjes en die vullen met jouw lievelingsaccessoires.

Accessoires

Nog niet genoeg inspiratie voor je slaapkamermuur? Wat denk je van een mooie aankleding door het ophangen van accessoires? Bijvoorbeeld met muurlampjes, een spiegel of een boekenplankje met kaarsen, planten en kleine prints. Houd je van de natuur? Schroef schijfjes van boomstammen tegen je muur voor dat bosgevoel.

Accesoires aan de muur

Handige tip

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie voor je slaapkamermuur om lekker aan de slag te gaan. Combineren van deze ideeën kan natuurlijk ook. Ik wil je nog wel een tip meegeven: kies je voor een kleur of behang op je muur? Zorg dat dat jouw dekbedovertrek er goed bij matcht qua kleur en print, zodat je er een mooi geheel van maakt.

Heb je advies nodig? Ik denk graag met je mee. Leuk zelfs!

 

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.