Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
31Mei2017
Doodmoe wakker worden

Doodmoe wakker worden

Vermoeiende dromen

Mensen achtervolgen, of achtervolgd worden in je slaap, fanatiek sporten in je dromen of hard aan het werk zijn. Blijkbaar wordt je hier écht moe van, ook al lig je ‘stil’ in bed. 

Doodmoe wakker worden

Een druk bestaan mee naar bed nemen

Het lijkt er sterk op dat wanneer je overdag een druk bestaan leidt, dit ’s nachts ‘gewoon’ door kan gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat in die gevallen, men vooral hinder ondervind in de remslaap. De remslaap is goed voor zo’n 25% van de slaaptijd en in die tijd zijn de dromen doorgaans het meest dynamisch. In het resterende deel van de tijd is dit minder het geval. Echter, bij het type slapers zoals eerder geschetst werd, is bekend dat zij juist in dat restant eveneens heftig dromen. Kortom: zij zijn de hele nacht druk en dit heeft gevolgen bij het ontwaken in de ochtend.

Oplossingen voor vermoeiende dromen

Hevige wallen, gebroken wakker worden, het is allesbehalve bevorderlijk voor je dagelijkse bezigheden. Wat kan je hier aan doen? Om ervoor te zorgen dat je ’s ochtends toch niet doodmoe wakker wordt, kom je allereerst uit bij het relatief bekende rijtje met oplossingen. Niet te laat veel eten, geen koffie of alcohol richting het moment dat je wil gaan slapen, het vermijden van stress, een goede wandeling, een beker warme melk, voorkomen dat je licht hebt in je kamer, het mijden van schermen van mobiele telefoons en/of computers en tablets, etc. Deze opties zijn niet allemaal wetenschappelijk onderbouwd, maar toch zweren hele volksstammen erbij. Test daarom wat jou zou kunnen helpen, indien je jezelf herkent in het geschetste beeld. Een zwaardere oplossing is het gebruik van medicijnen (bijvoorbeeld benzodiazepine) die de ‘angel’ uit de droom trachten te halen door de remslaap af te vlakken. Dit is echter niet een gewenste lange termijn oplossing. Er kan immers gewenning optreden waardoor op termijn hogere doseringen benodigd zijn. Sowieso is het ‘vast’ gebruiken van medicijnen niet gewenst, aangezien het onnatuurlijk is en mogelijk vervelende bijeffecten heeft.

Weegschaal

Saillant detail is wel dat levendige dromen juist ook belangrijk zijn voor het verwerken van de dagelijkse bezigheden. Dit maakt het geheel er niet eenvoudiger op zou je denken. Toch weegt het belang van goed slapen en fit zijn gedurende de dag doorgaans zwaarder. Meer onderzoek is vereist om het ei van Columbus mogelijk te vinden, tot die tijd zijn de eerder genoemde oplossingen je beste kans voor een goede nachtrust. Veel succes en een goede nacht-rust- ;-) gewenst!
 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.