Beestjes in je bed

  • Geplaatst op
  • Door Monique
Beestjes in je bed

Je bed; een plek waar je heerlijk in je eentje tot rust kunt komen, maar niets is minder waar.....

Je bed is voor de meeste mensen dé plek waar je tot rust komt en je je volledig kunt ontspannen.

Wanneer ik mijn bed verschoon en het dekbedovertrek heerlijk buiten aan de lijn heb laten drogen gaat hetzelfde dekbedovertrek altijd direct weer op mijn bed. Ik geniet van de frisse geur die mijn beddengoed dan heeft. Wanneer het mooi weer is zou ik het liefst mijn bed iedere dag verschonen, maar door tijdsgebrek hou ik het toch maar op 1 x in de week. Heerlijk slapen in een schoon bed….

Maar je wordt in je slaap vergezeld door beestjes in je bed, hoe goed je je beddengoed ook verschoont.

Het meest bekende beestje is de huisstofmijt. Een beestje wat voor een deel van de mensen, geschat wordt zijn 5 tot 10% van de mensen, erg vervelend kan zijn omdat de uitwerpselen van de huisstofmijt bij hen een allergische reactie uitlokt.

 

De huisstofmijt is een bijna onzichtbaar klein spinachtig beestje van 0,1 tot 0,6 mm die zich voedt met huidschilfers van mensen en dieren,  maar ook vezels, schimmels en haren zijn erg geliefd. Ze voelen  zich erg prettig voelt in een vochtige en warme omgeving. Ze zitten in ieder huis ongeacht of je een poetsfobie hebt of niet.

Het is onmogelijk de huisstofmijt volledig te verwijderen, maar met onderstaande tips kun je ze tot een minimum beperken :

★ Was je beddengoed en pyjama’s iedere 4 tot 6 weken op 60 graden

★ Lucht je slaapkamer dagelijks en laat je bed bij voorkeur de hele dag open liggen, met het dekbed     terug gevouwen op het voeteneinde.

★ Droog je beddengoed bij voorkeur buiten aan de lijn

★ Probeer je slaapkamer zo min mogelijk te verwarmen en hou de temperatuur het liefst onder de 22 graden. Wanneer je een vochtige slaapkamer hebt, zet dan de verwarming aan en het raam open. De verdampte lucht kan op die manier de slaapkamer verlaten.

★ Doe een anti-allergeen hoes om je matras. De hoes laat wel lucht en vocht door, maar is zo fijn geweven dat het de huisstofmijt buiten houdt.

 

Een ander beestje in je bed is de bedwants. De bedwants leek bijna te zijn verdwenen maar is nu weer een groeiend probleem. Ze worden vaak meegenomen door reizigers uit de hele wereld. Je kunt ze dus simpelweg meenemen van je vakantie adres naar je eigen slaapkamer.

De bedwantsen zijn 5 tot 6 mm groot en voeden zich met menselijk bloed. De bedwants verstopt zich in en om je bed in smalle kiertjes e scheurtjes en wacht rustig tot hun maaltijd, ja jij, naar bed komt en gaat slapen. Ze komen het liefst ongeveer 1 uur voor zonsopgang tevoorschijn en prikken je met hun steeksnuit om je bloed op te zuigen. Hun beet veroorzaakt rode jeukende bulten die door velen als vervelender worden ervaren dan een muggenbeet. Een bedwantsen invasie in je bed kan je nachtrust dan ook ernstig verstoren.

Bedwantsen kunnen opduiken in iedere slaapkamer en zijn helaas niet door jezelf te bestrijden maar zullen door een professioneel bestrijdingsbedrijf moeten worden aangepakt.

 

Wil je weten hoe de bedwants te werk gaat ? Bekijk dan eens dit filmpje :

 

 

Met onderstaande tips kun je het bezoek van bedwantsen zoveel mogelijk voorkomen :

★ Controleer je hotelkamer voordat je je koffer naar binnen brengt eerst op bedwantsen en hun uitwerpselen. Kijk hierbij ook onder het matras. Hang daarnaast bij voorkeur je kleding op in plaats van deze op de planken te leggen

★ Wanneer je het vermoeden hebt dat je misschien bedwantsen mee hebt genomen van vakantie laat je koffer dan bij voorkeur buitenshuis bv in je garage. Doe je gesorteerde was in afgesloten zakken en gooi je was direct vanuit de zak in je wasmachine en was ze op 60gr.

★ Je kunt ook je koffer minimaal 1 dag buiten in de zon laten liggen, bij voorkeur met een vuilniszak eromheen. De koffer en inhoud moet minimaal 2 uur verwarmd worden tot min. 56 graden om alle bedwantsen te doden.

 

Ik hoop dat je met bovenstaande tips zoveel mogelijk het houden van beestjes in je bed kunt voorkomen en genieten van een heerlijke nachtrust onder je schone en frisse beddengoed. Wil je na het lezen van je dit artikel je beddengoed vervangen kijk dan eens hier.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis Verzenden en Gratis Retourneren binnen 30 dagen

Snelle Levering

Persoonlijke service, ik help je graag

Achteraf Betalen binnen 14 dagen via Afterpay