Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
04Jul2017
Beddinghouse gaat voor groen!

Beddinghouse gaat voor groen!

Door: MoniqueReacties: 0

Enige tijd geleden raakte ik in gesprek met een collega ondernemer in de modebranche die zich volledig had gericht op collecties die waren gemaakt van katoen welke op een duurzame manier was geproduceerd. Zij gaf aan dat het aantal consumenten welke bewust koos voor biologische katoen jaarlijks groeide. Ik vond dit een mooie ontwikkeling en ging me eens verdiepen in de leveranciers met wie ik samenwerkt die bewust een biologische lijn voerden. Tot mijn schrik was dit maar een héél klein percentage. Damai heeft een prachtige collectie dekbedovertrekken van Bio Perkal en Bio Katoensatijn. Ook Texelwool heeft een prachtig biologisch wollen dekbed in zijn collectie, de Greenlabel. Dit duurzame dekbed is gecertificeerd met de Global Organic Textile Standard.

Ondanks het feit dat ik samenwerk met veel gerenommeerde namen in beddengoed was het aanbod in duurzaam geproduceerd bedtextiel minimaal te noemen. Ik was dan ook zeer verheugd met de email die ik ontving van Beddinghouse.

Beddinghouse, een Nederlands familiebedrijf opgericht in 1978,  voelt zich als bedrijf verantwoordelijk voor een beter milieu en een betere maatschappij.  Hun prachtige collecties kwalitatief hoogwaardig beddengoed  worden dan ook zo gemaakt dat de productie hiervan geen negatief effect heeft op de natuur en de omgeving. Door deze visie zijn ze partner geworden van Better Cotton Initiative.

Better Cotton Inittiative

Het Better Cotton Initiative is een non profit organisatie welke zich bezighoudt met het verduurzamen van de gehele katoenketen, van de grondstof tot het eind product. Het verbouwen van de katoenplant en het verwerken van de vezels is één van de meest vervuilende vormen van agrarische landbouw in de wereld. Better Cotton Initiative streeft ernaar om in 2020 zoveel boeren aan te hebben kunnen sluiten dat 30% van de wereldproductie van katoen verduurzaamd is. Je staat er misschien niet direct bij stil, maar bijna iedereen op deze wereld gebruikt of draagt ​​dagelijks één of meerdere katoenen producten. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, wordt er jaarlijks meer dan 25 miljoen ton aan katoen geproduceerd in ongeveer 85 landen over de gehele wereld.

Eco katoen

Het merendeel van de producten die Beddinghouse produceert ( meer dan 95% ) is gemaakt van katoen. Om hun deel bij te dragen aan een ‘groene’ wereld zijn zij samen met Better Cotton Initiative gaan investeren in een milieu vriendelijkere katoen productie. Better Cotton staat dan ook voor katoen welke geproduceerd is op een manier die beter zorgt voor het milieu. Dit is onder andere gedaan door het gebruik van minder water, het gebruik van minder bestrijdingsmiddelen en door minder gebruik te maken van kunstmatige bemesting. Door deze principes te hanteren verbeterd de grond en daarmee ook het product, met als gevolg dat de oogst en opbrengst voor de katoen boeren beter is.

Ze hebben zich als doel gesteld om in de Beddinghouse collectie beddengoed van 2020, in minimaal 90% van de door hun verkochte katoenen producten, een percentage Better Cotton te verwerken.

Door te kiezen voor de hoeslakens en dekbedovertrekken van Beddinghouse steun je de verantwoordelijke en duurzaam geproduceerde katoenindustrie.

Door allemaal ons steentje bij te dragen, en een bewuste keuze te maken voor duurzaam geproduceerde producten van katoen, zorgen we op de lange termijn voor het behoud van de gezondheid van de natuur, mens en dier.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.