Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
11Feb2019
6 DIY Ideeën  om sfeer te brengen

6 DIY Ideeën om sfeer te brengen

Door: MarjoleinReacties: 0

Met deze 6 DIY ideeën geef je je slaapkamer heel veel sfeer!

Je merkt het direct wanneer je een ruimte binnenkomt: die warme, huiselijke en knusse sfeer waar je je direct ontspannen voelt. En zeker tijdens deze koudere dagen is het natuurlijk extra fijn om die cozy sfeer te creëren in je huis. Het verschil tussen een wat koelere, strakke sfeer en cozy & warm zit hem vooral in de persoonlijke touch. En die is natuurlijk voor iedereen weer anders. Wat vind je zelf mooi en waar word je blij van? Maar er is ook een paar algemene regels die interieur designers toepassen om jouw huis die fijne, warme sfeer te geven. Vandaag delen deze met je in de vorm van zes super simpele DIY ideeën zodat je direct aan de slag kunt om je slaapkamer die warme en gezellige sfeer te geven!

 

Fotogalerij met sfeerverlichting

Een perfecte manier om veel sfeer en persoonlijkheid toe te voegen aan je slaapkamer is door middel van een fotogalerij met sfeerverlichting. Zo ben je omringd door de mensen die belangrijk voor je zijn (of waren) en allerlei leuke herinneringen. Ook zorgt deze sfeerverlichting aan een koord natuurlijk voor een heerlijke knusse en gezellige sfeer in je slaapkamer. Koop een hangende fotogalerij met knijpers aan een string en hang er een koord met led kerstverlichting overheen en klaar is je sprookjesachtige fotoslinger!

 

Een accentmuur in Pantone trendkleur oranje

Ook met kleur kun je natuurlijk heel veel warmte en sfeer toevoegen aan je slaapkamer. Zoals bijvoorbeeld met de nieuwe Pantone trendkleur van 2019: oranje. Een levendige, dynamische kleur die doet denken aan vuur, warmte, kracht en levenslust. Kies voor wat andere verftechnieken zoals fading, marmer of craquelé effect. Wanneer je deze warme, levendige tint toevoegt aan een muur in combinatie met wat warme sfeerverlichting, dan herken je je slaapkamer straks zeker niet meer terug.

Vind je oranje wat te fel, dan kun je ook denken aan een metallic tint zoals goud of koper. De bling en metallic tinten zijn ook zeer trendy in 2019 en zien we in allerlei vormen en producten terug. Het grote voordeel van zo’n accentmuur is dat je hem in een middagje weer over schildert wanneer je er op uitgekeken bent.

 

Modern hemelbed met ‘sterrenhemel’

Misschien ben je nu te oud voor een romantisch hemelbed, maar van een hemelbed kun je ook allerlei creatieve, moderne ontwerpen maken. En zo’n look-a-like hemelbed zorgt voor een zeer knus en omhullend gevoel in je slaapkamer. Alles wat je ervoor nodig hebt zijn acht balken van een fraaie houtsoort, die je even aan elkaar bevestigt. Je kunt er eventueel ook smalle, rechte boomstammen voor gebruiken. Aan de bovenzijde hang je vervolgens een net met ledlampjes. Zo kun je elke dag genieten van de sterrenhemel in je bed!

Je kunt ook langs de zijkant twee doorschijnende witte gordijnen hangen en daarbij ook je dekbedovertrekken en plaids in wit en neutralen kiezen voor een sfeervol, knus geheel.

Of hang twee boomstammen met twee stukken ketting aan je plafond en hang er verschillende stukken voile Organza stof met borduursels overheen. Zo ben je verzekerd van een zeer kleurrijke en unieke slaapkamer. Pas ook je beddengoed aan aan deze sfeer, zodat het een mooi geheel wordt.

 

Pimp een oude elektrische kachel op

Naast verlichting zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om warmte toe te voegen aan je slaapkamer. Het is vaak best een koude plek (zeker in de winter). En hoe heerlijk zou het dan zijn als het daar in vijf minuten lekker warm is? Zoek in de plaatselijke recycle store naar een oude verplaatsbare sfeerhaard of elektrische haard. Dat is echt op en top van verwennerij tijdens koude winterdagen. Pimp de kachel op door hem licht op te schuren en in een fraai kleurtje te spuiten zoals bijvoorbeeld trendy koper of goud. Niet alleen maar een mooie blikvanger, maar ook zeer functioneel!

 

 

Lantaarn of vaas met kerstverlichting

We kunnen er natuurlijk niet omheen in deze donkere wintertijden: sfeerverlichting. En we weten natuurlijk allemaal dat je veel sfeer  kunt toevoegen met de juiste verlichting. Koop bij de plaatselijke kringloop een glazen lantaarn of mooie grote glazen vaas. Plaats er een led string met warm gele kerstverlichting met kleine lampjes in. En zie eens hoeveel sfeer dat toevoegt aan je slaapkamer! Optimaal genieten van dit prachtige sprookjeswonderland. Vergeet ook zeker de kaarsen niet. Naast kerstverlichting doen ook een paar stompkaarsen in een grote glazen lantaarn wonderen voor de sfeer in je slaapkamer.

De persoonlijke touch: maak je eigen kussens

 

En last but not least voeg ook zeker jouw persoonlijke touch toe aan je slaapkamer. Persoonlijke items en beddengoed geven een ruimte echt sfeer en warmte. Dus oftewel: de accessoires, kleuren, materialen en kunst die jouw persoonlijke smaak reflecteren. Belangrijk daarbij is wel dat je niet teveel stijlen en kleuren door elkaar heen mixt. Kies bij voorkeur voor één of twee stijlen en een vast kleurenpalet. Zo ontstaat er rust en een mooi samenhangend geheel in je slaapkamer.

Misschien wil je aan je moderne hemelbed in lichte neutralen of oranje accentmuur nog een leuke Marokkaanse touch toevoegen op je bed. Verzamel daarvoor wat unieke stoffen op de markt met Oriëntaalse prints in oranje, roze en rood en eventueel wat oranje pluche stof. Maak daar vervolgens zelf je eigen kussens van. Ben je niet zo’n naaiwonder? Dan kun je dit tegen een kleine investering ook laten doen door het plaatselijke Turkse naaiatelier. En reken maar dat je daarmee een zeer unieke en persoonlijke touch toevoegt aan de sfeer in jouw slaapkamer!

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.