Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
03Aug2022
3 tips voor warme nachten

3 tips voor warme nachten

Door: MoniqueReacties: 0

De zomervakanties zijn in volle gang en ook het weer in Nederland is heerlijk. Zelfs in ons kikkerlandje worden er tropische temperaturen gehaald. Maar zoals we allemaal weten zorgen deze temperaturen vaak voor een warme slaapkamer wat het slapen kan beïnvloeden.

Hieronder 5 tips om toch lekker te kunnen slapen tijdens warme zomernachten.

Zet ramen en deuren open

Zet 's ochtends vroeg en 's avonds laat wanneer de temperaturen een stuk lager zijn, alle ramen en deuren tegen elkaar open. Op deze manier waait je huis lekker door en gaat de temperatuur in huis iets omlaag. Ook je slaapkamerraam gedurende de nacht openhouden zorgt voor enige verkoeling. Let er wel op dat je vervolgens geen vervelende beestjes binnenkrijgt die 's nachts om je hoofd zoemen, en erger nog je gaan prikken. Er zijn heel handige gaasmatjes te verkrijgen die je met tape om je kozijn kun t bevestigen. De koelte komt zo naar binnen en de beestjes blijven buiten. Zodra de temperaturen gaan stijgen doe je de ramen en gordijnen weer dicht om zoveel mogelijk warmte buiten je slaapkamer te houden.

Kies het goede beddengoed

Er zijn verschillende soorten zomerdekbedden. Deze zijn heel dun en laten de warmte goed door. Met name katoen en bamboe zijn erg favoriet tijdens de warme nachten. Voor de keuze van het dekbedovertrek is mijn advies een overtrek van perkal katoen, of een heerlijk soepel en zacht dekbedovertrek katoen satijn te gebruiken. Blijft jouw slaapkamer ondanks goed doorluchten toch nog erg warm? Haal dan gewoon het zomerdekbed eruit, en slaap alleen onder het dekbedovertrek.

Zorg voor verkoeling in de slaapkamer

In het merendeel van de Nederlands huizen is een airconditioning niet een standaard apparaat. Wel is het fijn om een ventilator op je slaapkamer neer te zetten. Zet deze op een lage stand zodat je telkens een licht briesje verkoeling voelt. Tip; zet de ventilator voor je open raam, zo blaast hij de koele lucht die binnenkomt, makkelijker je kamer in. Kun je 's nachts je raam niet open houden? Richt de ventilator dan op de deuropening. Op deze manier blaast hij de warme lucht uit de kamer. Een andere tip is om 1 of 2 bevroren flessen water voor je ventilator te zetten. Op deze manier maak ja van je ventilator een mini-airco die ook echt koele lucht blaast. Zet er wel een bakje onder om het vocht op te vangen.

Misschien zijn het voor de hand liggende tips, maar ze zullen je tijdens de warme zomernachten zeker helpen om makkelijker in slaap te vallen. Naast letten op het materiaal van je dekbed en dekbedovertrek, is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal van je hoofdkussen. Kies materiaal dat vocht- en temperatuur regulerend is

Sweet Dreams.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.