Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
01Dec2018
Zijdezachte luxe in je slaapkamer

Zijdezachte luxe in je slaapkamer

Door: MoniqueReacties: 0

We brengen in ons leven heel wat uren door in bed. Dat is belangrijk, want een goede nachtrust is essentieel om goed te functioneren. Zelf heb ik gekozen voor een heerlijk, knus dekbed van zijde, waar ik in deze donkere tijd van het jaar extra van geniet. Waar ga jij voor? 

ZIJDEN DEKBED: HET MATERIAAL MAAKT HET VERSCHIL

Dekbedden zijn er in vele soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een all season of een 4 seizoenen dekbed. Maar dekbedden zijn er ook in diverse materialen: dekbed dons, katoen, synthetisch, wol; je hebt vast zo je eigen voorkeur. 

Maar heb je weleens een zijden dekbed overwogen? Zijde is warmte- en vochtregulerend, licht in gewicht, ongelooflijk soepel, hypoallergeen, anti-allergisch, 100% natuurlijk en antistatisch. Als je eenmaal hebt genoten van een zijden dekbed, wil je nooit meer wat anders! 

Pak een kop thee of koffie en ga er lekker voor zitten. Dan vertel ik je meer over de voordelen van zijde!

DEKBED ZIJDE HOUDT WARMTE VAST EN LAAT HET LOS

Hoe prettig is het dat een dekbed vrijwel meteen op temperatuur is als je in bed stapt? Een zijden dekbed zorgt voor die prettige warmte. Toch heb ik het nooit te warm onder een dergelijk dekbed. Zijde reageert namelijk op de temperatuurverschillen van je lichaam. Onder dekbedden van dons en wol heb je het ook snel warm, maar daarbij stapelt de warmte zich steeds meer op. Het gevolg: je wordt soms badend in het zweet wakker!

Dat overkomt je niet met zijde. Deze stof reguleert namelijk de warmte: als je het warm hebt, werkt het verkoelend. En heb je het koud? Dan zorgt de zijde ervoor dat je gauw weer op temperatuur bent. Bijna magisch! 

Zijde zorgt dus voor een aangenaam evenwicht in warmte. En daarom is het geschikt voor zowel koukleumen als ijsmannen en -vrouwen. Probeer het zelf!

ZIJDE NEEMT BIJZONDER GOED VOCHT OP

Een van de bijzondere eigenschappen van zijde, is dat het vocht absorbeert. De stof is in staat zo'n 30% van haar eigen gewicht aan vocht op te nemen zonder dat het klam aanvoelt. Bovendien ademen de zijdevezels een groot deel van het vocht weer uit. 

Natuurlijk is het hierbij belangrijk dat je je kamer goed ventileert, zodat het vocht niet in de ruimte blijft hangen. Ben je iemand die ’s nachts gauw zweet? Probeer dan echt eens een zijden dekbed. Daarmee voorkom je heel wat klamme nachten!

ZIJDE WEEGT BIJNA NIETS

Nog zo’n prettige eigenschap van een dekbed van zijde, is dat het lichtgewicht is. Het weegt bijna niets! Een zijden dekbed is gevuld met vezels van moerbeizijde. Deze worden met de hand gespreid en gestapeld. De laagjes isoleren uitstekend, dus er zijn niet veel lagen nodig voor een prettig warm dekbed. Hierdoor is het dekbed minder dik en absoluut niet zwaar. Dat slaapt heel anders dan onder eentje van wol, katoen of synthetisch materiaal. Wol en katoen zijn veel zwaarder en een dekbed van dons is ook best dik. Synthetische dekbedden zitten er wat tussenin, maar hebben niet de prettige eigenschappen van zijde. Zijde wint het dus op alle fronten!

Zijden dekbed Belcanto

KIES VOOR EEN TIJK VAN KATOEN OF ZIJDE

Als je ook nog kiest voor een dekbed met een tijk van 100% zijde, dan weet je zeker dat je het lichtste exemplaar te pakken hebt. Het valt heel soepel, doordat het helemaal van zijdevezels is gemaakt. Zo ben je meteen comfortabel ingepakt. 

Slaap je toch liever met wat meer gewicht op je lijf? Kies dan voor een zijden dekbed met katoenen tijk. Bijkomend voordeel daarvan is dat het op 40 graden te wassen is. 

SUPER GESCHIKT VOOR MENSEN MET ALLERGIEËN

Ben je allergisch voor huisstofmijt of astmapatiënt? Dan is een zijden dekbed voor jou een uitkomst. Doordat het bijna geen vocht vasthoudt en geen stof aantrekt, vindt huisstofmijt het geen prettige leefomgeving. Zijde is van nature hypoallergeen, antischimmel en antibacterieel. Ideaal dus als je allergisch of gevoelig bent voor stof.

WEINIG ONDERHOUD EN NIET STATISCH

Het onderhoud van mijn dekbed schiet er bij mij nog weleens bij in. Herkenbaar? Dan heb ik goed nieuws voor je. Een zijden dekbed behoeft namelijk nauwelijks onderhoud. Zijde is antistatisch, trekt daardoor geen stof aan en houdt nauwelijks vocht vast. Het is dan ook voldoende om je zijden dekbed af en toe te luchten. Als het zonnetje straks weer schijnt in het voorjaar, hang je het zijden dekbed lekker buiten. Lucht het een paar keer per jaar en het gaat jaren mee. Dat is nog eens een duurzame aanschaf! 

ZIJDE IS DUURZAAM EN DIVERS

Vind je het net als ik belangrijk om duurzaam te leven? Dan is een zijden dekbed echt het overwegen waard. Zowel het materiaal als de vervaardiging zijn namelijk 100% natuurlijk! Zijden dekbedden zijn met de hand gemaakt. Laagje voor laagje zijn de vezels zorgvuldig gerangschikt in de tijk. Dit maakt een zijden dekbed best prijzig. Maar ik vind het de investering meer dan waard. En jij misschien ook wel. 

BESCHERM JE ZIJDEN DEKBED

Bescherm je zijden dekbed met een goed dekbedovertrek. Maak een keuze uit katoen, flanel, satijn, jersey of linnen. Bij Dekbedovertrekken & Zo vind je absoluut iets wat bij jou past. Extra handig vind ik de dekbedovertrekken met rits. Super makkelijk bij het opmaken van je bed. 

ZEG JA TEGEN ZIJDEJe hebt het gelezen, zijde heeft veel voordelen en biedt ontzettend veel slaapcomfort. Ga puur natuur en verwen jezelf met een zijden dekbed.

  • Zijde is temperatuurregulerend
  • Zijde is isolerend
  • Zijde is vochtregulerend
  • Zijde is sterk
  • Zijde is licht van gewicht
  • Zijde is soepel
  • Zijde is hypoallergeen
  • Zijde is antibacterieel
  • Zijde is een natuurproduct
  • Zijde heeft een mooie natuurlijke glans
 

 

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.