Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
14Dec2017
Tijd voor een winterdekbed?

Tijd voor een winterdekbed?

Door: JannekeReacties: 0

Een heerlijk zacht dekbed over je heen trekken – het is en blijft een heerlijk gevoel. Maar vaak heb je iets meer warmte nodig tijdens de wintermaanden dan gedurende andere tijden van het jaar. Als je je 's nachts koud begint te voelen in bed, of ‘s ochtends niet dat gevoel hebt dat je niet onder je dekbed vandaan wilt komen, dan is het misschien tijd om je huidige dekbed te vervangen door eentje die je in de komende koude maanden lekker warm houdt.

Welk dekbed moet ik kiezen?

Je hebt twee opties - kies een dekbed met een hogere warmteklasse, of koop een dekbed voor alle seizoenen (meerdere dekbedden die je samen kunt hechten voor de winter). Dekbedden worden onderverdeeld in warmteklassen (WK). De warmteklassen voor dekbedden is bepaald op basis van de dikte en hiermee de warmte-isolatie van het dekbed:

Klasse 1: Zeer warm (dikte vanaf 8,8 cm) WK1: Dekbedden voor een matig geïsoleerde slaapkamer en/of voor mensen die (extreem) gevoelig zijn voor kou.

Klasse 2: Warm (dikte van 6,2 tot 8,2 cm) WK2: Dekbedden met een gemiddelde warmte-isolatie; geschikt voor de meeste mensen en/of voor de gemiddeld geïsoleerde slaapkamer.

Klasse 3: Normaal (dikte van 3,0 tot 5,7 cm) WK 3: Dekbedden voor een (zeer) goed geïsoleerde slaapkamer en/of voor mensen die het snel warm hebben.

Klasse 4: Koel (dikte van 2,0 tot 3,4 cm) WK 4: Dekbedden geschikt voor warme zomernachten of voor een zeer goed geïsoleerde slaapkamer.

Welke vulling is voor mij geschikt?

De vulling van je dekbed vereist serieuze aandacht. Dekbedden die gevuld zijn met synthetische vezels zijn warm en over het algemeen betaalbaarder dan een wollen dekbed of een donzen dekbed. Dekbedden met bioactieve vezels bieden een permanente bescherming tegen huisstofmijt, bacteriën en schimmels. Sommige mensen geven de voorkeur aan het luxueuze gevoel van natuurlijke vullingen, zoals veren of dons (of een combinatie van beide). Ook andere natuurlijke vullingen, zoals zijde of wol, zijn een goede keus voor mensen die allergisch zijn voor synthetische materialen. Dons is lichter dan veren, en ganzendons is beter dan eendendons omdat de veren groter zijn en meer lucht vasthouden, dus je hebt in elk geval heel wat beslissingen te maken!

Donzen Dekbed

Kies de juiste maat!

Dekbedden zijn verkrijgbaar in allerlei maten, van een 1-persoons dekbed (140 x 200) tot een dekbed voor een lits-jumeaux XL (260x220) en een aantal variaties daar tussenin. Soms, als je een bed moet delen met een onrustige slaper die veel beweegt, is het een goed idee om twee aparte enkele dekbedden te nemen, dat slaapt een stuk rustiger. En als je een partner hebt die altijd meer dan zijn of haar “helft” neemt, kun je ook een dekbed een maatje groter nemen dan die eigenlijk bij je matrasmaat past. Dan heb je kans dat je toch warm blijft in de winter. Heb je een extra-lang bed? Dan zijn ook daarvoor speciale, langere, dekbedden verkrijgbaar.

Welk winterdekbed je ook kiest, denk eraan dat een dekbed ook gewassen moet worden. Hoe groter het dekbed, hoe moeilijker het in een normale huishoudwasmachine past. Dus moet je het misschien laten stomen of naar een commerciële wasserij brengen. En als je overgaat op een winterdekbed, is het nu de ideale tijd om je zomerdekbed te (laten) wassen, voordat je het opslaat. Dan weet je zeker dat het fris en klaar voor gebruik zal zijn als de nachten weer korter en warmer worden. 

Uiteindelijk zal je keuze afhangen van je persoonlijke smaak en je budget, maar ik hoop dat je nu alle kennis bij de hand hebt die je nodig hebt terwijl je het fantastische assortiment winterdekbedden bekijkt! En zoek je naast een heerlijk warm dekbed ook nog een lekker warm en zacht dekbedovertrek, neem dan eens een kijkje bij onze dekbedovertrekken van flanel.

 

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.