Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
06Jun2018
Thuiswerken vanuit je bed?    Do of Don't?

Thuiswerken vanuit je bed? Do of Don't?

Door: JannekeReacties: 0

Vandaag de dag - omdat meer en meer mensen thuiswerken, of zaken doen buiten de normale kantooruren omdat onze klanten of opdrachtgevers aan de andere kant van de wereld wonen - is de dagelijkse trip naar kantoor verleden tijd geworden voor velen van ons.

Maar voor degenen onder ons die vanuit huis werken is het niet altijd eenvoudig om ons werk te scheiden van het huiselijke leven. Ik heb geluk, want ik heb een aparte ruimte thuis waar ik mijn werk kan doen, mijn facturen kan verzenden, mijn e-mails kan beantwoorden, enz. Ik kom regelmatig uit mijn “kantoor” om even ​​koffiepauze te houden, wat lunch te nemen, een kat te voeren of wat kleren in de wasmachine te gooien. Daarna ga ik weer terug naar m’n werkruimte. Maar voor degenen onder ons die niet het geluk hebben om thuis zo’n aparte werkruimte te hebben, kan de slaapkamer vaak de enige rustige ruimte in het huis zijn, vooral wanneer er andere familieleden, kinderen of huisdieren zijn om ons af te leiden.

En in veel moderne huizen zijn de slaapkamers niet groot genoeg om er zomaar even een tafel of bureau in te zetten, met het gevolg dat we in (of op) bed komen te zitten om ons werk te doen.

Dus is werken vanuit bed slecht voor ons? Het is veilig om te zeggen dat de meningen verdeeld zijn. Je hoeft je alleen maar tot het internet te wenden om te zien dat veel mensen denken dat het een heel slecht idee is. Wat zijn hun grootste klachten?

  • Slecht voor je relatie!
  • Geen manier om productief te zijn!
  • Het zal je houding verpesten!
  • Geen balans tussen werk en privéleven!

Enzovoort,enzovoort. Maar natuurlijk is het, net als bij alles in het leven, een kwestie van geven en nemen. We hebben waarschijnlijk allemaal wel een dag gehad waarop we ons niet zo goed voelden en de laptop naar het bed gehaald hebben on wat werk te doen of e-mails te beantwoorden, of op onze mobiel wat noodsituaties opgelost hebben. De wereld is daardoor niet vergaan! Maar als je regelmatig thuis moet werken en je slaapkamer je kantoor is, lees dan de volgende tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je slaapkamer haalt als werkruimte.

6 belangrijke tips om slaapkamer als kantoor te gebruiken

  1. Ruim op! Maak het bed op en trek je dekbedovertrek netjes recht voordat je aan het werk gaat. Een nette werkomgeving is beter voor je gemoedsrust en vermindert je huiselijke afleiding.
  2. Zorg voor voldoende licht. Als er niet voldoende daglicht in je slaapkamer is, doe dan lampen aan. Ik moest onlangs wat werk doen in een slecht verlichte hotelkamer en het is erg vermoeiend voor je ogen als je in het donker zit te turen.
  3. Ondersteun je computer op bureauhoogte. De meesten van ons hebben de neiging om tegen de kussens te leunen. Maar de computer op een tafeltje of een speciaal laptop-blad zetten is niet alleen beter voor het apparaat, het helpt ook voor je houding, je nekpositie en houd je polsen in een goede hoek.
  4. Neem pauzes en loop rond. Probeer wandelingetjes, gymnastiek of strekoefeningen in te plannen in je werkdag, anders vergeet je het te doen. Dit zorgt ervoor dat je bloed goed blijft circuleren, ook al zit je een aantal uren op bed.
  5. Eet niet in bed. Misschien is dit vanzelfsprekend, maar soms is het super verleidelijk om een ​​ broodje te pakken terwijl je “even” een kleine taak afmaakt. Je zult jezelf later dankbaar zijn als je in schone lakens in slaap valt.
  6. Sluit je werkdag af. Kom niet in de verleiding om “nog even” door te werken terwijl je echtgenoot of partner probeert in slaap te vallen. Want dan kan je thuiswerken wel een probleem worden!

Werk je thuis, en gebruik je je slaapkamer als werkplek? Dan hoop ik je met bovenstaande tips de goede handvaten te hebben aangerijkt om hierin een goede balans te vinden.

Onderstaand reclamefilmpje laat met een knipoog zien hoe thuiswerken natuurlijk niet bedoeld is.

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.