Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
06Jan2018
Verlichting in de slaapkamer

Verlichting in de slaapkamer

Door: PieterReacties: 0

Verlichting in de slaapkamer

Je slaapkamer is misschien de belangrijkste ruimte bij jou thuis. Dit is de plek waar je helemaal tot rust kunt komen en waar je je nachtrust pakt. Het is waar je de dag begint en waar je dag eindigt, dus het is belangrijk dat je slaapkamer perfect is ingericht. Een van de belangrijkste aspecten naast natuurlijk je bed en een leuk dekbedovertrek, is de verlichting in je slaapkamer. Waar komt je licht vandaan en hoeveel is dat dan? Heb je veel ramen, zodat er natuurlijk licht naar binnen kan vallen, of vertrouw je voornamelijk op slim geplaatste lampen? Er is heel veel mogelijk als het gaat om de verlichting in je slaapkamer!

Spelen met sfeerverlichting

Omdat je slaapkamer niet de plek is waar je veel hoeft te werken of waar alles uitgelicht hoeft te worden kies je in de slaapkamer vaak voor sfeerverlichting. Hiermee kun je natuurlijk wel bepaalde aspecten van je slaapkamer uitlichten, maar het is vooral bedoeld om sfeer mee te creëren. Daarnaast kiezen veel mensen ook voor een praktische leeslamp naast het bed.

Slaapkamer verlichting

 

De makkelijkste manier om sfeer te creëren is het gebruiken van diffuus licht. Dit is licht dat alle kanten op schijnt en niet direct een gedeelte van de kamer verlicht. Ook dim je deze lampen vaak, zodat ze bijna geen bruikbaar licht afgeven, maar wel sfeer creëren. Zo voorkom je dat je slaapkamer te verlicht wordt. Voor sfeerverlichting zijn er heel veel verschillende mogelijkheden en het hangt voornamelijk van je slaapkamer af waar je voor kiest. Wat je vaak ziet is dat mensen kiezen voor een lamp of meerdere lampen die goed bij hun interieur aansluiten, en die dan voorzien van een dimbare lamp. Op deze manier creëer je een rustige en gemoedelijke sfeer, die ook één geheel blijft, omdat er niet een bepaalde lamp uitspringt omdat die zo fel is.

De juiste accenten leggen

Accentverlichting is een speciale manier van sfeerverlichting, die in de slaapkamer iets minder wordt gebruikt, maar hier eigenlijk wel heel goed past. Waar accentverlichting vaak voor wordt gebruikt is het uitlichten van een bepaald meubelstuk of kunstwerk, maar ook in de slaapkamer kun je het heel goed gebruiken. Door middel van accentverlichting kun je donkere en lichte vlakken creëren, die je slaapkamer op een sfeervolle manier verlichten. Ook voorkom je hiermee dat je hele slaapkamer fel verlicht wordt, wat wel zo fijn is.

Een goede tip voor verlichting in de slaapkamer is het gebruiken van een decoratieve spiegel. Je denkt niet zo snel aan een spiegel als het gaat om verlichting, maar een spiegel werkt juist heel goed, als je hem maar combineert met andere lichtbronnen. Doordat een spiegel vele licht reflecteert creëer je hiermee niet alleen een gevoel van ruimte, maar ook van licht. En daarnaast is een spiegel natuurlijk ook gewoon functioneel, want hoe moet je anders weten hoe je er ’s ochtends uitziet?

Slim verlichting gebruiken

En in de slaapkamer kan een goede leeslamp natuurlijk niet ontbreken. Niet alleen om nog even wat te lezen ’s avonds, maar ook omdat je deze lamp gewoon vanuit je bed uit kunt doen! Er zijn heel veel verschillende opties, van simpele staande modellen tot lampjes die je aan de muur vast kunt maken.

 

En wil je echt iets bijzonders? Kies dan voor een slimme lamp, bijvoorbeeld de Philips Hue. Hiermee kun je je lampen gewoon vanuit je bed met een afstandsbediening of zelfs met je telefoon bedienen zonder dat je onder je lekker warme dekbed vandaan hoeft te komen. Je past eenvoudig de kleur en de intensiteit aan en daarnaast kun je slimme profielen instellen. Stel bijvoorbeeld in dat de lamp tegelijkertijd met je wekker langzaam feller wordt, of dat je lamp ’s avonds automatisch iets roder wordt.

Genoeg mogelijkheden dus om iets moois van je slaapkamer te maken! Combineer slim verschillende lampen en probeer vooral eens wat uit. Op die manier kom je er precies achter wat jij mooi vindt en hoe jij dus de perfecte sfeer creëert. Een makkelijke manier om eens wat te veranderen aan je verlichting is het installeren van een dimmer. Op deze manier kun je makkelijk proberen wat jij mooi vindt!

 

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.