Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
10Jan2022
Hoe richt je een tienerslaapkamer in?

Hoe richt je een tienerslaapkamer in?

Door: MoniqueReacties: 0

Hoe richt je een tiener slaapkamer in?

Wanneer een kind een tiener wordt, is het tijd om afscheid te nemen van het kinderdekbedovertrek in de kinderlijke slaapkamer en deze om te toveren naar een hippe tiener slaapkamer. Maar hoe richt je een tiener slaapkamer in? Ik geef je een aantal handige tips waar je mee verder kan.

Tiener slaapkamer inspiratie

De kenmerken van een tiener slaapkamer

Een tiener slaapkamer heeft niet bepaalde standaard kenmerken waar je de ruimte aan kan herkennen. Je moet het zien als een afspiegeling van de smaak en interesses van de tiener. Wil je dus een tiener slaapkamer inrichten? Dan is het altijd belangrijk om eerst in gesprek te gaan met je zoon of dochter. Misschien heeft hij of zij al wel een leuk idee over de slaapkamer. Het kan helpen om te vragen of je kind een aantal foto's wilt zoeken van een slaapkamer die hij of zij mooi vindt. Je zoon of dochter heeft vast wel een redelijk beeld van wat hij of zij wel of juist niet wilt. Daarbij geldt dat pasteltinten het altijd goed doen: dit zorgt voor een speelse en hippe twist.

Een tiener en de slaapkamer

Veel tieners trekken zich terug op hun slaapkamer om te gamen, studeren of lekker uit te rusten. Houd hier rekening mee met het inrichten van de tiener slaapkamer en creëer een plek waar de tiener zich fijn voelt. Een bureau kan bijvoorbeeld handig zijn, wanneer je zoon of dochter in alle rust huiswerk wil maken. Een zithoek is perfect voor de relax-momentjes. Kijk daarbij ook altijd naar de grootte van de ruimte en hoe je de ruimte zo efficiënt mogelijk inricht.

Eén- of tweepersoonsbed

Het is de struggle van veel ouders: laat je jouw tiener in een eenpersoonsbed slapen of schaf je een tweepersoonsbed aan? De keuze is natuurlijk geheel aan jou en ook is het slim om te kijken naar de grootte van de ruimte. Een veelgekozen bedformaat voor tieners is een twijfelaar. Twijfelaars zijn bedden van 120 of 140 cm breed. Je kan hier met twee personen in liggen, maar het is ook een prima voor één persoon.

Waar moet je op letten?

Als je een slaapkamer tienerproof wilt maken dan is het een aanrader om een ander kleurtje op de muur te doen of je muur opnieuw te behangen. Haal de 'kinderlijke' details uit de ruimte en kies voor een wat meer stijlvollere uitstraling. Daarbij hoef je een tiener slaapkamer echt niet in te richten op een volwassen manier. Die speelse touch mag je zeker er in houden, maar houd het dus subtiel. Een simpele manier om een groot verschil te maken is door nieuwe dekbeddenovertrekken aan te schaffen. Neem afscheid van de beertjes-patronen en kies wat hippere patroontjes.

Ook een tiener slaapkamer inrichten?

Kortom: met een paar kleine aanpassingen, kan je dus een echte tiener uitstraling geven aan de slaapkamer. Kom je er zelf nou niet helemaal uit? Neem gerust contact op met mij. Ik help je graag verder.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.