Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
09Dec2020
Een duurzaam dekbedovertrek

Een duurzaam dekbedovertrek

Door: MoniqueReacties: 0

Een duurzaam dekbedovertrek

Enige tijd geleden raakte ik in gesprek met een collega ondernemer uit de modebranche. Zij had zich sinds enige tijd helemaal gericht op duurzaamheid. Haar collecties waren gemaakt van katoen welke op een duurzame manier en eerlijk geproduceerd werd. Zij vertelde mij dat het aantal consumenten die bewust kiezen voor biologische katoen jaarlijks groeide.

Persoonlijk vind ik dit een hele mooie ontwikkeling. Reden voor mij om eens te gaan kijken bij mijn eigen leveranciers. Ik was erg benieuwd naar wie van hen er bewust een duurzame lijn voerden. Slechts een klein percentage beddengoed in mijn webshop bleek gemaakt van duurzame materialen.

  • Damai Organic: met prachtige dekbedovertrekken van Bio Perkal en Bio Katoensatijn.
  • Texeler: met zijn Green Dream dekbed, een duurzaam geproduceerd dekbed GOTS gecertificeerd.
  • Beddinghouse: die in minimaal 90% van hun hun collectie een percentage Better Cotton verwerkt.
  • Essenza en Covers & Co: met enkele prachtige dessins welke GOTS gecertificeerd zijn

Lange tijd bleef het echter bij deze aanbieders tot ik het merk Kayori tegenkwam in een vakblad. Ik was meteen enthousiast over hun bedrijfsfilosofie en de prachtige producten in hun collectie.

Kayori heeft zich als doel gesteld om de schoonheid van natuurlijke materialen bij jou thuis te brengen. Al het duurzaam beddengoed met het Kayori-label, wordt geproduceerd en verwerkt volgens de strengste milieunormen. De producten zijn gots gecertificeerd volgens de richtlijnen vastgesteld door de Global Organic Textile Standard (GOTS).

De collectie duurzame dekbedovertrekken van is gemaakt van verschillende materialen. Zo is er een prachtige lijn met katoen satijnen overtrekken. Satijn is heerlijk zacht, heeft een subtiele glans en valt soepel om je heen.

Kayori dekbedovertrek Shizu

Hierboven een prachtige voorbeeld uit hun collectie satijnen overtrekken; het dekbedovertrek Shizu. Deze is verkrijgbaar in de kleuren wit, offwhite, groen, blauw, taupe, zand, zilver en antraciet.Naast katoen satijn vind je ook prachtige dessins welke van Tencel gemaakt zijn.

Het basismateriaal van Tencel is de duurzame, kunstmatig vervaardigde grondstof Lyocell. Lyocell wordt gemaakt van loof- en eucalyptusbomen. Deze bomen worden duurzaam verbouwd in speciaal daarvoor aangelegde bossen. Deze bossen worden volgens de regels van het FSC-keurmerk beheerd.

De versnipperde boomdelen worden tot pulp vermalen en hierna vloeibaar gemaakt. Hierna wordt de vloeibare massa door zogenaamde spindoppen – denk aan een douchekop met piepkleine gaatjes – gespoten. Zo ontstaat er een draad, die vervolgens weer versneden wordt tot vezels waarvan nieuwe draden gesponnen worden. TENCEL is zacht, sterk, soepel, glad, vocht- en warmte-regulerend en antibacterieel: ideaal dus voor beddengoed!

Duurzaamheid heeft vaak de naam dat dit dan ook meteen heel erg duur is. Maar Kayori staat voor een mooie balans tussen prijs, stijl en vooral kwaliteit. Hun missie is om duurzaam beddengoed aantrekkelijk geprijsd en voor iedereen toegankelijk te maken.

Naast prachtige duurzame dekbedovertrekken heeft Kayori ook een gevarieerde collectie hoeslakens. Gemaakt in de kwaliteiten jersey en perkale katoen voor normale matrassen en verschillende topdekmatrassen.

Ik ben dan ook heel trots dat Kayori sinds vandaag in mijn webshop is te verkrijgen. Een prachtig product, mooie materialen en uiteenlopende dessins.

Hieronder heb ik een top 4 samengesteld van prachtige duurzame dekbedovertrekken uit mijn collectie.

 

 

 

Er komen vanaf nu met regelmaat nieuwe duurzame producten in de webshop, dus neem gerust af en toe een kijkje bij mijn duurzaam beddengoed om te zien wat een prachtige producten er weer bij zijn gekomen.

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.