Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
14Mar2018
Je eigen designer palletbed

Je eigen designer palletbed

Door: MarjoleinReacties: 0

Zo maak je je eigen designer palletbed

Wist je al dat je met een klein budget heel simpel je eigen bed kunt maken? En wel van pallethout. Natuurlijk heb je vast al eens meubels van pallethout gezien. Maar deze zien er niet altijd even ‘designy’ en stijlvol uit. Want die paar op elkaar gestapelde palletkratten geven nou niet altijd die geweldige vibe aan je slaapkamer. Maar er zijn gelukkig ook voorbeelden van hoe het wel moet. Prachtige designbedden, prachtige dekbedovertrekken worden droomslaapkamers waarvan je zou wensen dat dit de jouwe was. Vandaag hebben we wat van die designs om van te watertanden voor je verzameld. Om even bij weg te dromen. En we leggen je ook gelijk uit hoe je zelf zo'n palletbed simpel en snel in elkaar zet en waar je de pallets vindt. Voor het maken van zo'n bed hoef je echt geen twee rechterhanden voor te hebben (maar één is natuurlijk altijd handig..) We geven je bovendien wat inspirerende ideeën om je palletbed op sfeervolle wijze aan te kleden. De kou is nog niet helemaal uit de lucht dus de maand maart is een prima tijd voor wat leuke klussen binnenshuis.

 

Palletbed

 

 

Hoe maak je het bed en waar vind je de pallets?

De meest eenvoudige manier is om hele pallets te gebruiken en deze aan elkaar te bevestigen. Dit kan zelfs de meest onervaren klusser. Het benodigde budget dat je nodig hebt, blijft beperkt want voor rond de 15 euro bouw je vaak al een heel bed. Hoe bevestig je de pallets aan elkaar? Om de pallets te verbinden gebruik je hoekijzers en verbindingsplaatjes. Bijvoorbeeld een verzinkte versterkingshoek en een verzinkte verbindingsplaat van 80mm die je bij de bouwmarkt koopt. Onder je palletbed plaats je doppen of wielen om de vloer te beschermen. De pallets zelf vind je vaak op bouwterreinen. Daar moet je natuurlijk wel even vragen of je ze mee mag nemen. Ook kun je ze voor een laag bedrag op Marktplaats kopen. Handig want die worden voor je deur afgeleverd. Soms moet je het bed natuurlijk op maat zagen omdat de pallets breder of langer zijn dan je mooi vindt. Gelukkig zijn pallets er in allerlei maten en kun je je bedontwerp daar op afstemmen.

Op de afbeelding hieronder zie je de basis van een palletbed. Op Pinterest vindt je een simpel stappenplan om van een paar pallets een bed te maken. Een matras erin en klaar is je bed!

Bekijk dit eens middels onderstaande link:

https://www.pinterest.com/pin/492510909239248844/

Basis Palletbed

 

 

Kies je voor een simpele constructie: kleed je bed dan fraai aan!

 

Design Palletbed 

Ben je niet zo’n getalenteerde klusser? Kies dan voor een simpele constructie waarbij je een paar pallets aan elkaar bevestigd zoals hierboven. Voor het hoofdbord plaats je een paar pallets verticaal. De kale pallets zien er over het algemeen niet zo stylish en sexy uit. Geef je pallets daarom een goede schuurbeurt met de schuurmachine en voorzie ze van een fraaie kleur verf of vernis. De aankleding geeft je palletbed die fraaie designer look. Je kunt de zijkant verbergen door daar een plank van een andere houtsoort te plaatsen of door een bedrok over je bed te hangen (dit is een soort laken dat tot op de grond hangt en vaak over een boxspringbed  wordt geplaatst). Plaats er vervolgens crispy fris wit beddengoed op en een kleurrijke plaid zoals in het voorbeeld hierboven. Schilder een accentmuur in een contrasterende kleur achter je bed en een paar fraaie hanglampen en klaar is je design slaapkamer! 

 

Zo maak je een zwevend palletbed 

 

Zwevend Palletbed

 

Een zwevend palletbed ziet er natuurlijk uit als een droom. Leuk voor jouw industriële bohemien stijl slaapkamer. Maar ook de kinderen vinden dit vaak te gek. Bijvoorbeeld aan een boom in de tuin. Check van te voren of je plafond of de boom voldoende draagkracht heeft en haal speciale keilbouten bij de speciaalzaak die het totale gewicht makkelijk kunnen dragen. En dit geldt natuurlijk ook voor het touw. Bij een botenspeciaalzaak kun je dit soort stevig touw op rol vaak vinden. Hang het bed niet al te hoog boven de grond voor een zachte landing bij eventuele calamiteiten. De rest is simpel: je boort vier gaten in de hoeken van het bed waar het touw exact doorheen past en haalt het touw erdoorheen en legt er een paar stevige knopen in. En dan komt het belangrijkste: kleed je bed mooi aan met sfeervol room- en zandkleurig beddengoed en plaids zodat het een echt droombed wordt!

 

Weinig bergruimte in huis? Maak een hoog bed!

 

Een optie voor de handige klusser: Maak een hoog bed van pallets met bergruimte onder je bed. In de open ruimtes plaats je fruitkisten voor een speelse vintage look. Maak het af met mooi linnen taupekleur beddengoed en en een roomkleur sprei. Wanneer je dit bed voor een raam plaatst, geniet je bovendien van een prachtig uitzicht!

 

 

 

Bedbank voor pubers

Ideaal voor de wat oudere kinderen: maak een bedbank van pallets. ’S-avonds haal je de kussens eraf en heb je een eenpersoons bed. Overdag is het een heerlijke luxe loungesofa. De matrassen en kussens kun je op maat laten maken bij de plaatselijke schuimrubberwinkel en de hoezen laat je maken in een naaiatelier of koop je bij een meubelspeciaalzaak.

 

Palletbed in stoere balkenlook

Met wat donkere beits tover je je palletbed om in een bed met stoere balkenlook. Dit type bed kun je ook maken van oude treinrailbalken of bielzen. Voor de binnenzijde gebruik je pallets als frame. In combinatie met katoenen beddengoed, een kleurrijk native kussen, dromenvanger of macramé wandkleed en een bontkleed tover je je slaapkamer om tot bohemien paradijs. Wil je graag nog meer palletbed inspiratie opdoen? Neem dan even een kijkje op deze pagina met allerlei palletbed designs

 

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.