Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
15Jan2015
Van Slaapkamer naar Droomkamer

Van Slaapkamer naar Droomkamer

Door: MoniqueReacties: 0

Van slaapkamer naar droomkamer

Je slaapkamer. Je eindigt er de dag en begint er een nieuwe. Het is dé plek om te ontspannen, lief te hebben hebben en uit te rusten. Het is de ruimte waar je je misschien meer dan in elke andere ruimte thuis moet voelen, je zelf wilt zijn. 

En toch blijft het er vaak bij. Meer dan eens blijkt de slaapkamer het ondergeschoven kindje te zijn, of de sluitpost in de begroting. Naar mate de tijd voorbij glijdt zien mensen er steeds meer tegenop om de slaapkamer alsnog aan te pakken; het lijkt een hele klus en meestal willen we er niet teveel geld aan uitgeven. 

Met deze blog wil ik jullie een paar tips geven – o.a. gebaseerd op persoonlijke ervaringen - waarmee je van je slaapkamer echt een droomkamer kunt maken en dan ook nog eens voor een laag bedrag! 

Kleur, kleur, kleur

Bepalend is de kleur die je gebruikt voor de muren en het plafond. Kijk eens rond in je slaapkamer van nu; welke kleuren heb je allemaal gebruikt? Door hier rust in te brengen gaat er al heel veel veranderen. 
Kies rustige tinten om in je kamer meer rust en sfeer te brengen. Met een dekbedovertrek kleur toevoegen aan je woonkamer? Combineer er lekker op los!

Wanneer je de muren gaat verven, neem dan een iets donkerdere tint achter je bed en verf de andere muren een kleur lichter. Je kunt ervoor kiezen de overige muren wit te verven, maar mijn tip is om een klein beetje van de donkere kleur te mengen met de witte muurverf zodat je in dezelfde kleurtoon blijft en er zich vanzelf een harmonieus geheel vormt.

Op de donkere muur kun je dan als accent een muursticker plakken om je kamer een personal touch te geven. 

Muursticker 
   
Zelf bestel ik dergelijke stickers altijd op www.101woonstickers.nl
Je kunt bij hen bestaande teksten naar je eigen smaak aanpassen of – zoals ikzelf heb gedaan – een eigen tekst in een gewenst lettertype laten maken; bij 101woonstickers.nl is dit geen enkel probleem.

Hou je van kleuren in de slaapkamer, maar wil je toch ook een bepaalde rust, kies dan voor verschillende en uiteenlopende dekbedovertrekken in sprekende dessins en sprankelende kleuren. Door van dekbedovertrek te wisselen verander je in en handomdraai je hele slaapkamer. Wanneer je ook nog je accessoires hierop aanpast – denk eens aan sierkussens, een plaid of een vaasje – dan wordt je slaapkamer die droomkamer welke je voor ogen had. 

Tip : groen is de kleur die rust brengt in het interieur, hoe minimaal ook toegepast. Zelf heb ik op de kledingkast twee (niet van echt te onderscheiden) kunstplantjes staan om de kleur groen er in te brengen.
Heb je iets aan bovenstaande tips gehad of heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Kom je er niet helemaal uit hoe je je eigen slaapkamer aan kunt gaan pakken? Of ben je met deze tips aan de slag geweest en wil je het eindresultaat met me delen? Laat dan een berichtje voor me achter.  

Monique

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.