Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
06Sep2023
Slapen met je raam open

Slapen met je raam open

Door: MoniqueReacties: 0

Slapen met een raam open, dit zijn de voor- en nadelen 

Veel mensen vinden het prettig om te slapen met een raam open. Een heerlijk dekbed, frisse lucht en het geluid van de buitenwereld kunnen bijdragen aan een betere, diepere en meer ontspannen slaap. Maar is het echt handig om met een raam open te slapen of zijn er ook nadelen te bespeuren waar we rekening mee moeten houden? In dit blog vertellen we je de voor- en nadelen van slapen met een raam open. Lees verder en laat je inspireren!

Wat is de ideale temperatuur voor in de slaapkamer?

De ideale temperatuur voor in de slaapkamer ligt ongeveer rond de 18 graden. Met deze temperatuur creëer je een gezond klimaat in je slaapomgeving voor een goede nachtrust. Wanneer het in de zomer warm is overdag en ’s avonds afkoelt, is het dus raadzaam om het raam te openen zodat de temperatuur in de slaapkamer daalt. 

Voordelen van slapen met een raam open

Slapen met een raam open biedt veel voordelen, die we hieronder voor je op een rijtje zetten. 

  • Een van de grootste voordelen van slapen met een open raam is de binnenkomst van frisse lucht. Het voorziet de kamer van zuurstofrijkere lucht, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.
  • Het geluid van vogels en wind kan heel ontspannend werken en heeft een positief effect op een goede nachtrust.
  • Je lichaam koelt sneller af met een raam open, zeker in de warme zomermaanden is dit prettig. Het kan je helpen bij een betere en diepere slaap.
  • Huisstofmijt is een veelvoorkomende oorzaak van allergieën. En deze mijt gedijt het beste in warme en vochtige omgevingen. Een open raam helpt om de kamer beter te ventileren en het vochtgehalte laag te houden, waardoor de groei van stofmijt wordt beperkt.
  • Schimmels en ziektekiemen kunnen zich moeilijk vermenigvuldigen in een goed geventileerde slaapkamer.

 

Nadelen van slapen met een raam open

Naast bovengenoemde voordelen zijn er uiteraard ook nadelen van slapen met een raam open. We sommen ze voor je op. 

  • Hoewel natuurlijke geluiden heel ontspannend kunnen werken, kunnen geluiden van verkeer, buren die een feestje hebben of dieren die blaffen of miauwen het tegenovergestelde effect hebben. Voor mensen die in een stad of lawaaierige omgeving wonen, kan slapen met een open raam leiden tot een onrustige nachtrust.
  • Het is belangrijk om na te denken over de veiligheid van de buurt voordat je besluit om met een open raam te slapen. Want in sommige buurten is het niet veilig om met een raam open te slapen.
  • Word je gek van beestjes op je slaapkamer? Een open raam is een uitnodiging voor muggen, vliegen en andere insecten. Dit kan heel irritant zijn en je zelfs uit je slaap houden.
  • In de wintermaanden kan het slapen met een open raam resulteren in een te koude slaapomgeving, wat oncomfortabel kan zijn en kan leiden tot onderbreking van je nachtrust. In de winter wil je juist meer warmte in de slaapkamer.
  • Met een open raam loop je sneller de kans dat je op de tocht ligt en je een onrustige nacht ervaart of de volgende ochtend wakker wordt met een stijve nek.

 

Raam open of dicht? Wat is de conclusie?

Het is uiteraard een persoonlijke keuze of je wilt slapen met het raam open of dicht. Je kunt het altijd eerst een keer proberen. Als je besluit om met een open raam te slapen, maar ook de nadelen kent, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld een hor aan te schaffen om insecten buiten te houden. Maar ook kun je kiezen om oordopjes te dragen wanneer je last ervaart van geluidsoverlast. Je kunt natuurlijk ook het dekbedovertrek tot over je hoofd trekken. Grapje .... Het gaat erom dat je een voor jou zo fijn mogelijke en relaxte slaapomgeving creëert die bevorderlijk is voor een goede nachtrust, met of zonder raam open.

>>> Hoe vaak moet je je bed verschonen

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.