Gratis verzenden en retourneren
Snelle levering
Achteraf betalen
Persoonlijk advies
Menu
0
21Sep2017
Slaapapneu

Slaapapneu

Door: MoniqueReacties: 0

Je bent nooit te oud om te leren

Een ziekenhuisopname is nooit leuk, maar ik heb helaas niet de keuze en moet hier nog wel een paar dagen doorbrengen. Als eigenaresse van een webshop in beddengoed zie ik legio mogelijkheden om die saaie ziekenhuiskamers hier een beetje op te vrolijken, wat meer kleur en je voelt je volgens mij als patiënt ook al snel iets opgewekter. Maar ik zal het samen met mijn kamergenoten helaas moeten doen met de zachtgele dekentjes, die uiteindelijk lekker zacht en warm zijn en dus zeker doen waar ze uiteindelijk voor bedoeld zijn.

Gistermorgen kreeg ik een nieuwe buurvrouw op mijn kamer. We komen hier allemaal met ons tasje met onze pyjama, ondergoed en toiletartikelen, maar deze mevrouw had daarnaast nog een apart koffertje bij zich. Nieuwsgierig als ik ben was ik uiteraard erg benieuwd wat daar uit tevoorschijn zou gaan komen.

CPAP Apparaat

Toen ze al haar spulletjes in haar kast had opgeborgen ging haar koffertje open en kwam er een apparaat uit welke ze op haar nachttafeltje zette. Vervolgens een hele lading slangen en kabels en een soort mondkapje welke je ook op krijgt bij de narcose.

Slaapapneu 

Nadat ze geïnstalleerd was in haar bed kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en vroeg haar waar ze die hele installatie voor nodig had. Ik vroeg haar nog of ze mijn vraag niet vervelend vond, maar ze lachte me toe en zei ..nee hoor. Dit apparaat heb ik omdat ik last heb van apneu.

Nou had ik hier uiteraard al wel eens van gehoord, maar was het volgens mijn beperkte kennis voornamelijk voor mensen met obesitas die hier vaak gebruik van moesten maken. En deze lieve mevrouw had zeker geen obesitas. Om haar niet helemaal uit te horen heb ik ook maar even op internet rond gespeurd. Gelukkig heeft ieder ziekenhuis tegenwoordig wel wifi.

Wat is apneu?

Mensen die slaapapneu hebben, hebben last van een verstoorde ademhaling tijdens hun slaap, De ademhaling kan tijdens de slaap stilvallen voor een periode van enkele seconden tot enkele minuten. Dit gebeurt meerdere malen per nacht en iedere keer als de ademhaling stopt geven de hersenen een seintje om te zorgen dat ze weer gaan ademhalen. .Onbewust worden ze dan toch vaak een beetje wakker. Wanneer je last hebt van slaapapneu zijn de eerste signalen vaak dat degene iedere ochtend vermoeid wakker wordt, zich hierdoor minder kan concentreren en last kan krijgen van hartkloppingen.

Mevrouw vertelde me dat ze last had van het zogeheten OSAS (obstructief slaapapneu syndroom) en dat dit nogal eens gepaard gaat met snurken, Ze verontschuldigde zich hier direct voor waarop ik haar verzekerde dat dat het laatste was waar ze zich druk om moest maken, Ik had mijn oortjes van mijn telefoon mee en zou gewoon ’s avonds een muziekje aanzetten dan had ik er absoluut geen last van. Haar slaapapneu werd veroorzaakt door een afsluiting van haar keelholte tijdens de slaap.

Het apparaat welke ze bij zich had zorgt ervoor dat de luchtdruk in haar neus- en keelholte werd verhoogt en ze zo rustig door kon slapen tijdens de nacht.

Gelukkig was de mevrouw hier maar voor een kleine ingreep en mocht ze na een nachtje weer naar huis. Toen ze me de volgende ochtend vroeg of ik last van haar had gehad kon ik haar verzekeren dat dit absoluut niet het geval was en dat ik het fijn vond dat ze er zo openhartig met me over had gepraat. Ik bleek een totaal verkeerd beeld te hebben van deze slaap gerelateerde ziekte en heb weer iets geleerd wat me in mijn advies naar mijn klanten kan helpen.

 

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes en acties?

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    Je hebt geen artikelen in je winkelwagen.

    Totaal incl. btw:€0,00
    Klarna Betaal lateriDealPayPalGiftcardCreditCardBancontactKBCBelfius

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.