Onder welke maat dekbed slaap jij het liefst?

  • Geplaatst op
  • Door Monique
Onder welke maat dekbed slaap jij het liefst?

Een dekbed: iedereen heeft er een nodig om lekker te slapen. Maar dekbedden zijn niet allemaal gelijk en dat geldt ook voor het overtrek. Of je nu groot bent of klein, iedereen vereist een passende maat. Bovendien zijn dekbedden er in verschillende materialen. Denk aan dons, synthetisch en wol. Je keuze bepaalt of je lekker koel slaapt of juist warm, maar net wat bij jou past. Een mooi dekbedovertrek maakt het daarbij helemaal af. En daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres.

SLAAP JE ALLEEN OF SAMEN?

Sta je er weleens bij stil dat het dekbed waar je onder slaapt niet voor iedereen even geschikt is? Iemand die lang is, krijgt misschien koude tenen onder een standaard eenpersoons exemplaar van 140x200. En slaap je samen onder een dekbed? Dan vind je een standaard tweepersoons exemplaar van 200x200 misschien niet breed genoeg. De maat van je dekbed en het overtrek hangt af van je lengte en omvang. Maar ook van de manier waarop je slaapt. Slaap je bijvoorbeeld alleen of met z'n tweeën? Lig je graag ingepakt of heb je liever wat ruimte?

SLAAP JE OP JE BUIK OF OP JE RUG?

Voor de rugslapers onder ons is het belangrijk dat het dekbed lang genoeg is. Op die manier is het mogelijk er helemaal uitgestrekt onder te liggen. Slaap je echter op je buik? Dan zouden je dekbed en dekbedovertrek nog iets langer moeten zijn. Op je buik ben je namelijk net even wat langer dan languit op je rug. Zowel voor rugslapers als voor buikslapers is het dan ook fijn te weten dat er extra lange dekbedovertrekken zijn; voor eenpersoons, maar ook voor tweepersoons bedden. Voorbeelden zijn het overtrek van 200 x 220, maar ook de maat lits jumeaux van 240x220 of zelfs 260x220!

SLAAP JE BREEDUIT OF INEENGEDOKEN?

De breedte van het ideale dekbedovertrek is afhankelijk van je omvang, maar ook van de manier waarop je slaapt. Lig je het liefst in een foetushouding en ben je vrij lang? Dan heb je meer lengte nodig dan een kleiner iemand die in dezelfde houding slaapt. Een eenpersoons dekbedovertrek van 140x220 is net iets langer zodat je geen last hebt van koude voeten. 

SLAAP JE ANDERS DAN JE PARTNER?

Als je je slaapkamer deelt met een partner, slapen jullie misschien onder hetzelfde tweepersoons dekbed. Maar misschien slaap jij op een andere manier dan je geliefde en hebben jullie gekozen voor twee afzonderlijke eenpersoons dekbedden. Dan blijven jullie allebei lekker warm onder de juiste maat! Stel dat jij genoeg hebt aan een overtrek van 140 breed, maar dat je partner graag helemaal ingestopt ligt onder een dekbed van 200x200. Dan is het handig om allebei je eigen dekbed te hebben. Of misschien hebben jullie een wat langer exemplaar van 200x220.

ELK EEN EIGEN DEKBED MET MATCHENDE DEKBEDOVERTREKKEN

Natuurlijk zorg je ervoor dat de dekbedovertrekken bij elkaar passen. Kies je voor dezelfde kleur of juist voor contrast? Voor de gangbare maten, zoals 140x200 of 240x220, vind je hier een prachtig assortiment dekbedovertrekken in diverse kleuren en materialen. Ook als jij en je partner een wat langer dekbed hebben van 140x220, is er voor beide een geschikt en passend dekbedovertrek te vinden. Voor de extra brede en extra lange maten, zoals 240x220 of 260x220, is er eveneens volop keus. Hoe zorg jij ervoor dat twee afzonderlijke dekbedden toch bij elkaar passen? Stuur eens een foto; misschien heb je wel een geniale combi gevonden die inspirerend is voor anderen!

WAT VOOR SLAPER BEN JIJ?

Wat voor slaper ben jij eigenlijk? Slaap je rustig en stil en heb je nooit ruzie met de dekens? Of woel je juist veel en kan je wel wat meer warmte gebruiken met een extra groot dekbed? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete maat dekbedovertrek is en waarom je daaronder het lekkerst slaapt. Laat het weten in een reactie!

NOG VELE HEERLIJKE NACHTEN SLAPEN

Welke maat je dekbed ook heeft, voor iedereen is er een passend dekbedovertrek waarmee je slaapkamer er prachtig uitziet. En waaronder je natuurlijk nog vele vredige nachten slaapt. Slaap zacht en vergeet niet een foto te sturen en te laten weten hoe jij het liefst slaapt! Onder welke maat dekbed slaap jij het liefst?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis Verzenden en Gratis Retourneren binnen 30 dagen

Snelle Levering

Persoonlijke service, ik help je graag

Achteraf Betalen binnen 14 dagen via Afterpay