Snoozen van je wekker; blijk van superintelligentie

  • Geplaatst op
Snoozen van je wekker; blijk van superintelligentie

Laat jij je wekker ook meerdere keren snoozen ? Lees dan snel verder...

Dit was de titel van een artikel welke mijn lieftallige echtgenoot mij appte. Met daarbij de reactie ‘Dat je het effe weet’.

Om te begrijpen waarom ik dit heb ontvangen neem ik jullie mee in ons ochtendritueel.

Ochtendritueel

Met 2 kids die beiden op tijd op school moeten zijn is de tijd welke we doordeweeks naast ons bed staan een uur of 7. Zo kan er snel worden gedoucht, aangekleed, samen ontbijten, fruit en drinken en broodtrommeltjes klaarzetten, tanden gepoetst en op naar school.

Mijn wekker gaat dan ook om 06.50 waarbij Jochem Meijer vrolijk roept ‘Wakker worden, wakker worden……’. Dit gebeurt zo’n 3x binnen 5 minuten en na de 2e soms derde keer zet ik mijn voetjes vanonder het dekbedovertrek buiten het bed.

Anders gaat het bij mijn lieftallige wederhelft. Ook hij moet op tijd op zijn werk zijn en staat samen met de rest van het gezin om 7 uur op. Maar in plaats van mijn wekker te vertrouwen zet hij ook zijn eigen wekker. Niet om 06.50, nee……. Om 06.30. 

Om 06.30 klinkt aan de andere kant van mijn bed een ontzettend hard rinkelend geluid waarbij je zou verwachten dat de persoon die ernaast ligt recht op in zijn bed zou zitten, ik zit dat in ieder geval wel. Niets is echter minder waar. Na een por van mij komt er beweging in en wordt er, nog steeds half verstopt onder het dekbedovertrek, op de snooze knop gedrukt. Dit herhaalt zich om de zoveel minuten en onze jongste wordt er zelfs door gewekt, en kruipt dan nog even lekker bij ons in bed. Wanneer ik uit bed stap geef ik hem een kus en vraag; kom je ook ?  Hij kijkt me verbaasd aan en vraagt……is mijn wekker niet gegaan ?

'Why Night Owls are more intelligent'.

Tijdens de studie ‘Why Night Owls are more intelligent’ is het gedrag van verschillende personen onderzocht. Uit deze studie zou blijken dat mensen die hun wekker regelmatig snoozen intelligenter zijn dan mensen die dit niet doen.

Het onderzoek linkt snoozen aan creativiteit, intelligentie en een onafhankelijke geest.

De keuze om de snooze knop te gebruiken geeft aan dat je luistert naar je lichaam en niet naar de vaste schema's en de klok.  Op die manier ben je beter in staat je passies te volgen en eigen oplossingen voor problemen te vinden. Dit maakt je creatiever en onafhankelijker, en ……..gelukkiger.

Morgenvroeg zal ik zodra de wekker gaat geen por meer geven aan mijn lieve, creatieve onafhankelijke maar vooral gelukkige echtgenoot.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis Verzenden en Gratis Retourneren binnen 30 dagen

Snelle Levering

Persoonlijke service, ik help je graag

Achteraf Betalen binnen 14 dagen via Afterpay