Lief Nachtboek #5

  • Geplaatst op
  • Door Jarno
  • Geplaatst in kapok kussen
Lief Nachtboek #5

Is jouw slaapkamer 's nachts ook zo warm bij deze heerlijke zomerse temperaturen?

Hoe moet ik in hemelsnaam goed slapen bij deze hitte?

Het liefst zet ik de mobiele airco aan, maar laat ik nu net even heel handig zijn geweest en deze bij de verhuizing hebben achter gelaten. Dat gaat hem vanavond dus nog niet worden. Oplossingen heb ik snel nodig, het kwik stijgt immers morgen nog weer verder. Hoge temperaturen, korte nachten, een welbekend credo. Ik heb echter uitgebreid gezocht en de beste tips & tricks verzameld!

Ramen en gordijnen

Moeten deze open of dicht? Wel, dit is vrij simpel: is de temperatuur buiten hoger dan binnen? Laat dan de ramen dicht. Wil je dit effect nog wat vergroten, laat dan bij hitte overdag de gordijnen dicht (niet altijd even praktisch, I know). Wanneer het binnen warmer is dan buiten, gooi dan lekker de ramen open. Plus, wanneer het je niet stoort, de gordijnen eveneens voor een betere luchtcirculatie.

Waar slapen?

Kamers aan de noordzijde zijn eenvoudiger koel te houden dan aan de zuidzijde. Behoort de noordzijde niet tot de mogelijkheden, dan is de oostzijde een goed alternatief. In de avond staat de zon immers in het westen en kan de temperatuur in de slaapkamer gestaag dalen.

Goed slapen bij deze hitte? Koop het juiste kussen!

Een kapok kussen is het ideale kussen wanneer goed slapen bij deze hitte prioriteit heeft. Een dergelijk kussen zorgt namelijk voor een goede vochtopname en ventileert bovendien uitstekend. Het is gemaakt van natuurlijk materiaal en blijft lekker koel.

Kapok Kussen

In de woonkamer slapen

Klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende oplossing, maar het is er wel degelijk eentje. De meeste slaapkamers zitten namelijk boven en laat dat precies de locatie zijn waar warme lucht altijd heen trekt. Thuis kamperen, weer eens wat anders. ;-)

Ventilator

Een van de simpelste oplossingen en bovendien niet duur: schaf een ventilator aan. Ook al is het een beetje schijn. Een ventilator verplaatst immers alleen de warme lucht. Het voelt koeler, maar de temperatuur in de kamer blijft hetzelfde. Richt de ventilator op de open deur of naar de gang, niet richting bed.

Dekbed: wel of niet?

Helemaal zonder dekbed slapen wordt in de regel niet als wenselijk ervaren. Een goede keuze is daarom een zomerdekbed zodat goed slapen bij deze hitte mogelijk blijft. Wij hebben uitstekende opties in alle prijscategorieën: zomerdekbedden.

Katoenen Zomer Dekbed

Heb je zelf nou nog tips om niet drijfnat van het zweet midden in de nacht wakker te worden? Deel je ervaringen door hieronder een reactie achter te laten, zodat goed slapen bij deze hitte ook voor je medelezers binnen handbereik is. Much appreciated!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis Verzenden en Gratis Retourneren binnen 30 dagen

Snelle Levering

Persoonlijke service, ik help je graag

Achteraf Betalen binnen 14 dagen via Afterpay