Lief Nachtboek #4

Lief Nachtboek #4

Zo heb je ineens een nieuw elektronisch verstelbare boxspring besteld. Eerste prioriteit: aanschaf van een splittopper hoeslaken

‘Plotseling’ een nieuw bed in huis

Plotseling een nieuw bed? Plotseling inderdaad, al gauw gevolgd door een nieuw splittopper hoeslaken. Onlangs heb ik een nieuw appartement gehuurd en wanneer je dan bezig bent met inpakken, ga je je toch afvragen wat je wel en niet mee wil nemen en wat misschien zelfs wel de container in kan. Nou, meer dan verwacht kan ik je verzekeren!

Splittopper hoeslaken

Inpakken en wegwezen

Mijn slaapkamer was al nagenoeg leeg, alles zat in dozen (of in de grijze container). Het enige wat nog pontificaal ‘in de weg stond’, was mijn grote bed (waar moet je immers anders slapen wanneer je aan het verhuizen bent?). Je raakt aan je bed gehecht, dat is een feit. Daarbij wil je nog wel eens door de vingers zien dat je bed misschien niet meer he-le-maal is wat het zou moeten zijn. Dat besefte ik me ook ‘plotseling’ en net zo ‘plotseling’ heb ik dus een nieuw bed aangeschaft.

Met pijn in het hart

Mijn oude bed hebben we door eerdere verplaatsingen al twee keer uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. De laatste keer kwamen hier noodgedwongen zelfs verstevigingsmaterialen aan te pas. Ook kraakt hij inmiddels behoorlijk (nee… niet per se door ehhh… ‘intensief’ gebruik ;-)) en rol je eigenlijk altijd naar het midden, aangezien daar een kuil is ontstaan. Die optelsom deed me beslissen een bezoek te brengen aan de beddenzaak (een bed moet je in mijn ogen namelijk niet online kopen, maar toch echt even ‘voelen’). Binnen een half uur stond ik weer buiten en had ik wederom een elektrisch verstelbare boxspring besteld. Al lopende naar de auto pinkte ik een traan weg, aangezien ik mijn oude bed toch enigszins ‘bedroog’.

Out with the old, in with the new

Uit het oog, uit het hart. De nieuwe is bezorgd en ik ben er blij mee! Het ging echter (letterlijk en figuurlijk) niet zonder slag of stoot. Het hoofdbord paste namelijk niet door het trappengat dus daar moest wat geweld aan te pas komen. Ah fijn, hij staat inmiddels. Al snel had ik de afstandsbediening in de hand en was ik met de leuning aan het spelen. Al gauw viel op dat een normaal hoeslaken niet bepaald ideaal is wanneer je een kant omhoog doet (dat ik dat bij de vorige nooit gezien heb, vreemd…). Nu is hier tegenwoordig een oplossing voor in de vorm van een splittopper hoeslaken. Een splittopper hoeslaken is een hoeslaken voor een topper matras, meestal voor een boxspring. Een splittopper hoeslaken is aan de bovenkant, in het midden, voorzien van een inkeping. Hierdoor kan de ene helft van het topper matras onafhankelijk van het andere bewegen.

De zoekfunctie op Dekbedovertrekken & Zo bood al snel een aantal goede opties en mijn oog is definitief gevallen op een specifiek splittopper hoeslaken: het Romanette Splittopper Hoeslaken Katoen Wit. Binnen een paar dagen lig ik weer prinsheerlijk… :-)

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis Verzenden en Gratis Retourneren binnen 30 dagen

Snelle Levering

Persoonlijke service, ik help je graag

Achteraf Betalen binnen 14 dagen via Afterpay