Lief Nachtboek # 3

  • Geplaatst op
  • Door Jarno
  • Geplaatst in hoeslaken
Lief Nachtboek # 3

Daar lig ik dan onder mijn nieuwe dekbed en mijn nieuwe dekbedovertrek, máár op mijn oude hoeslaken...

Dat viel me zojuist pas op. Het gordijn heb ik vannacht niet dicht gedaan (doe ik wel vaker als ik wat relaxter wakker wil worden ’s ochtends) en ik heb mijn dekbed half open geslagen. De zonnestralen vallen op mijn bed, of beter gezegd op dat oude hoeslaken…

Hoeslaken

Nieuw hoeslaken

Vreemd dat me niet eerder is opgevallen dat ook die zijn beste tijd heeft gehad. Ik zie zelfs een gaatje aan het voeteneinde. Nu zal je wel denken: ‘”Hij heeft er toch niet maar één?! En nee, dat klopt natuurlijk, maar ik ben bang dat de rest ook stuk voor stuk aan het einde van zijn Latijn (of in dat geval: satijn?) is. Ik heb ze verder van badstof en volgens mij veelal van katoen. Vind die van katoen eigenlijk wel heel fijn, dus als ik nieuwe ga aanschaffen heb ik dit keer gelukkig wel eens een idee waar ik naar kan zoeken. Wat een weelde. ;-)

Hoeslaken keuzes

Toch betrap ik mezelf er direct al op dat ik me toch even wil inlezen in de mogelijkheden en dus surf ik naar https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/hoeslakens. Mijn laatste hoeslaken heb ik destijds niet eens zelf aangeschaft (bedankt moeders) en misschien zijn er nog wel fijnere mogelijkheden voorhanden. Naast katoen blijk je ook de Perkal katoen variant te hebben en als ik de beschrijving zo lees, dan klinkt dat toch best aanlokkelijk. Perkal katoen is 100% katoen, hele lange draden, waar heel fijn mee geweven wordt. Het hoeslaken voelt zacht aan en een belangrijke eigenschap is dat het heerlijk koel aanvoelt. Voor iemand die het altijd warm heeft (lees: ik) perfect. We gaat verder met katoensatijn. Uiterst zacht en de garens worden bij dit hoeslaken heel dicht op elkaar geweven, waardoor de stof soepel wordt. Bovendien met een mooie glans. Klinkt mooi, maar ik heb hier wel eens op gelegen en dat is niet mijn ding. De volgende optie is jersey, de enige link die ik hier mee heb is New Jersey, dus ik ben benieuwd. Jersey is geen echte stofsoort, maar een verzamelnaam voor een groep stoffen met een bepaalde breibinding lees ik. Ergens staat dit idee mij niet echt aan, misschien komt het door mijn relatief jonge leeftijd en de vermelding van het woord ‘brei’, not sure. We gaan door naar flanel. En het eerste wat ik lees is: “Altijd bibberig in bed en last van koude voeten?”. Deze valt voor mij dus direct al af… De laatste die ik tegenkom is velours. Dat ken ik ondanks mijn beperkte Frans. Fluweelzacht materiaal; velours betekent dan ook fluweel in het Frans. Dat lijkt me niet zo prettig om op te slapen, persoonlijk. Geen velours hoeslaken voor mij dus.

Hoeslaken oordeel

Waar ik normaal al gauw de hulp in roep van Monique van Dekbedovertrekken & Zo, ben ik ditmaal geneigd om het ‘helemaal zelf te doen’. Stelt minder voor dan hoe het nu klinkt, maar toch. Eigenlijk ben ik er relatief snel uit, Perkal katoen klinkt voor mij ideaal. Gewoon katoen vond ik al lekker liggen, Perkal katoen klinkt nog beter voor mijn nieuwe hoeslaken: zacht en koel!

Bewaren

Bewaren

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis Verzenden en Gratis Retourneren binnen 30 dagen

Snelle Levering

Persoonlijke service, ik help je graag

Achteraf Betalen binnen 14 dagen via Afterpay